"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στη νέα τεχνολογική εποχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη νέα εποχή της εφαρμογής των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, αυτή της τηλεματικής, και συγκεκριμένα για την τηλεπαρακολούθηση των δικτύων ύδρευσης, εισέρχεται η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας.

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου / Τηλεχειρισμού για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και τον έλεγχο των διαρροών των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας» που εντάχθηκε στοΠρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με χρηματοδότηση 992.470,00 €.
Πρόκειται καταρχήν για μία μεγάλη επιτυχία, αφού η πρόταση που υποβλήθηκε, αξιολογήθηκε από το Υπουργείο και εντάχθηκε στο πρόγραμμα με το σύστημα της άμεσης αξιολόγησης, δηλαδή ήταν ταυτόχρονα και έγκαιρη και πλήρης.
Το αποτέλεσμα αυτό επήλθε μετά από μια συλλογική και επίμονη προσπάθεια άνω των δύο ετών, αφού για την ωρίμανση και υποβολή της συνεργάστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας, ενώ είχε υποβληθεί ξανά στο παρελθόν στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020».
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.230.662,80 €, γεγονός που το κατατάσσει σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ύδρευσης. Αυτό σημαίνει, ότι χωρίς αυτή την ένταξη, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τη ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο.
Το έργο αφορά σε αυτή τη φάση τις Δημοτικές Ενότητες Οιχαλίας και Φαρκαδόνας, τις πολυπληθέστερες δηλαδή περιοχές του Δήμου μας, ενώ θα είναι επεκτάσιμο, ώστε σε επόμενη φάση να ενταχθεί και η Δημοτική Ενότητα Πελινναίων.
Ένα πρόσθετο όφελος του έργου για τα στελέχη της ΔΕΥΑ και του Δήμου μας είναι ότι ο καινοτόμος χαρακτήρας του θα τους δώσει εξαιρετική τεχνογνωσία ώστε να εμβαθύνουν και να ανταπεξέρχονται οι υπηρεσίες μας στις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας.
Μακράν όμως το σημαντικότερο όλων παραπάνω, είναι ο ουσιαστικός χαρακτήρας του έργου, όπως προκύπτει από το αντικείμενο και την σκοπιμότητά του: σε μία εποχή που το πόσιμο νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας θα έχει στα χέρια της ένα εξαιρετικό τεχνολογικό εργαλείο για τον εξ’ αποστάσεως έλεγχο και χειρισμό των δικτύων ύδρευσης, τόσο για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, όσο και τον έλεγχο των διαρροών τους.
Τα οφέλη λοιπόν από τη λειτουργία του έργου είναι προφανή και πολλαπλά, με σημαντικότερα εκ των οποίων τα περιβαλλοντικά βεβαίως, αλλά και τα οικονομικά, αφού η καλή λειτουργία των δικτύων θα μειώσει τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΥΑ, δίνοντάς της περιθώρια για  προσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής.
Με αυτό το έργο, τέλος, θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος εντάξεων και υλοποίησης μεγάλων υποδομών ύδρευσης στο Δήμο μας, όπως το εξωτερικό δίκτυο Παναγίτσα – Γριζάνο – Αχλαδοχώρι – Διάσελλο και το εσωτερικό δίκτυο Φαρκαδόνας, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 3.323.540,83 ευρώ.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας

Αθανάσιος Μεριβάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης