"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο Ηλίας Μόσιαλος θα συμβουλεύει την κινεζική κυβέρνηση σε θέματα προγραμματισμού, έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της υγείας.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσία των υπουργών Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας και της Κίνας ο συμπολίτης πρώην υπουργός Επικρατείας, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος υπέγραψε τη συμφωνία για την ίδρυση ερευνητικού κέντρου, για την έρευνα του συστήματος υγείας της Κίνας.

Το κέντρο θα έχει παραρτήματα στο Λονδίνο και στο Πεκίνο και θα αποτελεί μια συνεργασία του LSE και των Tsinghua (το καλύτερο κινέζικο πανεπιστήμιο) και Peking Union Medical College που είναι η ιατρική σχολή του Tsinghua.

To PUMC φιλοξενεί την China Biobank, που είναι η μεγαλύτερη του κόσμου με δείγματα από 5 εκατομμύρια Κινέζους –η αντίστοιχη βρετανική έχει μόλις 500.000 δείγματα. Από τη συνεργασία των δύο πλευρών θα εγκαινιαστεί εντός του 2017 η μεγαλύτερη προοπτική μελέτη στον κόσμο με συμμετοχή 4 εκατομμυρίων Κινέζων και σύνδεση των αποτελεσμάτων της με τα δεδομένα της Biobank.

Θα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο ως τώρα. Η συνεργασία θα εστιάσει σε αρκετές νόσους, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στα καρδιαγγειακά, τον καρκίνο, τον διαβήτη, την νεφρική ανεπάρκεια και την ψυχική υγεία.

Το ερευνητικό κέντρο θα στηριχθεί τόσο από την Κίνα όσο και από τη Βρετανία. Το κέντρο θα συμβουλεύει την κινεζική κυβέρνηση σε θέματα προγραμματισμού, έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της υγείας.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης