"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ο κινέζικος κολοσσός που έρχεται στην Ελλάδα με «ελληνικό» smartphone

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Σημαντική αύξηση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα η πίτα να έχει κατακερματιστεί. 

Η πιο πρόσφατη άφιξη είναι αυτή της κινεζικής TP-Link, μετράει μόνο τρεις μήνες παρουσίας στην ελληνική αγορά και την Τρίτη παρουσίασε τα νέα δυνατά χαρτιά της τα οποία ρίχνει τις επόμενες μέρες στην αγορά.

 

Πρόκειται για τον βασικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά προϊοντων Wifi με μερίδιο αγοράς το 2016 45,5% και πωλήσεις 2,1 δισ. δολαρίων από τις οποίες οι μισές προέρχονται εκτός Κίνας. Ίσως το πλέον εντυπωσιακό νούμερο είναι ότι εχει καταφέρει να πουλάει 4,7 τεμάχια ανά δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα έχει μπει δυναμικά και στην αγορά των smartphones βλέποντας το ως αναπόσπαστο στοιχείο στην διασύνδεση των συσκευών την οποία προωθεί μέσω των υπόλοιπων προϊόντων της. Έτσι προέκυψε η σειρά Neffos η οποία πλέον έχει παρουσία και στην ελληνική αγορά. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κινεζική εταιρεία επιλέγει ένα ελληνικό όνομα για προϊόν της καθώς στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει προϊόντα που ονομάζονται Pharos, Aura, Uranium.

Η εταιρεία παρουσίασε  τη νέα σειρά smartphone, σε εκδήλωση, το μεσημέρι της Τρίτης.

Η σειρά αποτελείται από τα Neffos X1 και Neffos X1 Max, τα οποία διαθέτουν πίσω κάμερα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, με δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε πραγματικό χρόνο ενώ η ταυτοποίηση με δακτυλικό αποτύπωμα (fingerprint ID) ξεκλειδώνει το τηλέφωνο σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα.

Ο επικεφαλής της TP-Link στην Δυτική Ευρώπη, Kevin Wang, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρουσιάζουμε σήμερα τα νέα smartphone Neffos X1 και Neffos X1 Max. Στόχος μας για τη σειρά Neffos είναι να γίνει ένα παγκόσμιο label τεχνολογίας στην υπηρεσία του ανθρώπου. Τα Neffos είναι οι πιο ανθρωποκεντρικές συσκευές που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους και με τον κόσμο τριγύρω τους». Ο κ. Γιάννης Λουσίδης, Senior Consumer BU Commercial Manager της TP-Link στην Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε: « Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο design και τη λειτουργικότητα των smartphone Neffos και αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές μία μοναδική εμπειρία, ειδικά σε όσους δίνουν σημασία στα προϊόντα με ωραίο σχεδιασμό, είναι αξιόπιστα και προσανατολίζονται στο χρήστη».

Οι τιμές ξεκινούν από 189 ευρώ για το Neffos X1 και 239 ευρώ για το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό Neffos X1 Max. Τα smartphones θα είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα, το cloudy grey και το sunrise gold. Η εταιρεία σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της διαθέτει ήδη μερίδιο 1% στην ελληνική αγορά και στόχος είναι να φθάσει στο 2% στο τέλος του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης