"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ο Κώστας Πατέρας για θέματα του Γ.Ν. Τρικάλων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε απάντηση των όσων ήρθαν το φως της δημοσιότητας για θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ο Πολιτευτής Δρ. Κώστας Πατέρας γνωστοποιεί τα κατωτέρω:

Το Υπουργείο Υγείας με την υπ’ αριθ. Α2α/Γ.Π./ οικ.19970/15-03-2017 απόφαση του ενέκρινε για το Γ.Ν.Τρικάλων δύο θέσεις. Μια για την Ειδικότητα της «Χειρουργικής», που καθυστερεί αδικαιολόγητα, και μια για την  ειδικότητα της «Γαστρεντερολογίας», που προκηρύχθηκε στις 22-03-2017.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  με μεγάλη αγωνιώδη προσπάθεια και με παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε. προσπαθεί να αλλάξει «το γράμμα και το πνεύμα» της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και της απόφασης της Διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και να προσθέσει στην Ειδικότητα της «Χειρουργικής» την πρόταση «με Εξειδίκευση στο παχύ – έντερο».

Οποιαδήποτε προσθήκη για «παχύ – έντερο ή για ήπαρ ή για χοληφόρα ή για ενδοκρινείς αδένες» είναι πράξη αυθαίρετη, λειτουργεί σε βάρος του Ιδρύματος, δεν έχει γίνει από καμία Διοίκηση Νοσοκομείου, ανα την Ελλάδα, υποβαθμίζει το τεράστιο έργο και την επιστημονική κατάρτιση των Ιατρών της Χειρουργικής Κλινικής του  Γ.Ν. Τρικάλων, αποκλείει, εκ προοιμίου, από την διαδικασία δεκάδες και ίσως εκατοντάδες χειρουργούς, που θέλουν να μπουν σε κρίση, εμφανίζεται ως φωτογραφική προκήρυξη και είναι παράτυπη και παράνομη.

Στην ιστορία του Γ.Ν.Τρικάλων δεν ξανάγινε παρόμοια κίνηση, η οποία, εάν γίνε, θα ανοίξει παράθυρο για «τους Ασκούς του Αιόλου» στις προσλήψεις.

Παρακαλείται η Διοίκηση του Γ.Ν.Τρικάλων να αντιληφθεί, ότι η Λουδοβίκειος τακτική «το Κράτος είναι Δικό μου» δεν ισχύει και φυσικά παρακαλείται να εφαρμόσει άμεσα και αυτούσια την απόφαση του Υπουργείου. Όποιος «Διορισμένος» διαφωνεί με τις θέσεις αυτών, που τον διόρισαν, δεν έχει παρά να παραιτηθεί.

Σχετικά με τις καταγγελίες ακροατών του Ράδιο Ζυγός, στις 5-4-2017, για «προμήθεια υλικών από το Γ.Ν. Τρικάλων, χωρίς διαγωνισμό, και κατά παραβάσει των κειμένων διατάξεων», εφ’ όσον υπάρχουν γραπτά και αληθινά στοιχεία, ας ακολουθήσουν, αυτοί που τα έχουν την νόμιμη οδό.

Με εκτίμηση,

Δρ. Κώστας Πατέρας,

  1. D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Πολιτευτής Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης