"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ο λαός του Βόλου γέμισε το Δημαρχείο και η Δημοτική Αρχή το εγκατέλειψε ματαιώνοντας το ΔΣ για την καύση απορριμμάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το μέλλον του, τις τύχες των επόμενων γενιών στα χέρια του, απέδειξε πως κατέχει ο λαός του Βόλου κατακλύζοντας σήμερα το σπίτι του, το Δημαρχείο Βόλου το οποίο εγκατέλειψε η Δημοτική Αρχή πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.

Η μεγάλη κινητοποίηση του λαού του Βόλου που διαφωνεί με την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, προκάλεσε την ενοχική απόδραση της Δημοτικής Αρχής, η οποία με τεχνητή έλλειψη απαρτίας, ματαίωσε τη σημερινή συνεδρίαση, τη σύγκληση της οποίας προκάλεσαν 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι μειοψηφιών.

DSC_8476

Για αλλεργία της ομάδας πλειοψηφίας στη δημοκρατία, για ασέβεια στους θεσμούς αλλά και για αποκάλυψη ποιός είνει με ποιόν και ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί, έκαναν λόγο συγκεντρωθέντες που γιουχάισαν τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γ. Μουλά και τον ασκόντα καθήκοντα Δημάρχου κ. Θ. Θεοδώρου όταν ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει απαρτία, εξαιτίας της τεχνητής απουσίας όλων των μελών της ομάδας πλειοψηφίας και εγκατέλειψαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

DSC_8457

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαργ. Πατσιαντάς, ρώτησε τον κ. Μουλά πόσο θα διαρκέσει η παρωδία, ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου. “Ντροπή σας. Ποιόν κοροϊδεύτετες Ξέρετε ότι δεν γίνεται συνεδρίαση, οι δικοί σας έχουν από ώρα εξαφανιστεί”.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Κων. Στεργίου

DSC_8463Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στην αίθουσα του Δημαρχείου και τον λόγο πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Κων. Στεργίου: ‘Εκ μέρους των σωματείων που σήμερα όχι μόνο αλλά και το προηγούμενο διάστημα συμμετέχουμε στον αγώνα για την υγεία των εργαζομένων, καταγγέλλουμε μεθοδευμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής για τεχνητή έλλειψη απαρτίας.

Με τη στάση τους αποκαλύπτονται ολοκληρωτικά με ποιανού το μέρος είναι, όχι μόνο σήμερα αλλά πάντα.

Με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και του κεφαλαίου. Από τη μεριά μας, η εργατική τάξη έχει τα σωματεία της, που έχουν λάβει αποφάσεις.

DSC_8466Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και από σήμερα τους μαζικούς φορείς να πάρουν τις αποφάσεις τους ώστε μέσα από κινητοποιήσεις να αναδείξουν σε όλο το λαό, το ολέθριο που θα συμβεί, την χαβούζα που θα γίνει ο Βόλος.

Να αποτρέψουμε αυτή την ενέργεια. Ο βασικός ένοχος είναι το κυνήγι του κέρδους. Η ΑΓΕΤ καίει σκουπίδια για να έχει μεγαλύτερη κερδοφορία. Από αυτή την εργοδοσία που έχει στόχο το κέρδος, για να απολαύσουμε υγεία μας και αξιοπρεπή ζωή θα πρέπει να απαλλαγούμε και από το πολιτικό προσωπικό».

«Η Δημοτική Αρχή απαξιώνει τους δημότες του Βόλου»

DSC_8470Την ενοχική απόδραση της ομάδας πλειοψηφίας από το σπίτι του λαού, κατήγγειλε ο εκ μέρους της Επιτροπής Πολιτών ο κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος σε βάρος του οποίου έχουν υποβληθεί δύο μηνύσεις για διατάραξη συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχοντας τονίσει ότι κανείς δεν τρομοκρατείται από φτηνές μοθοδεύσεις, ο κ. Βαξεβανόπουλος τόνισε ότι “αποτελεί υποχρέωση του πολίτη να διεκδικήσει υγεία του. Καλέσαμε εδώ τον λαό του Βόλου και τους φορείς να κάνουμε συζήτηση. Κάποιοι δεν θέλουν να συζητείται το θέμα της καύσης από την ΑΓΕΤ και η κατασκευή της μονάδας SRF. Αυτή είναι η δημοτική αρχή Μπέου. Βλέπετε ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο.

DSC_8460Ρωτούσαμε τον κ. Μπέο τι συζήτησε με ΑΓΕΤ στη συνάντηση και δεν πήραμε  απάντηση. Το ότι δεν ήλθε σήμερα αποδεικνύει πολλά. Καλούμε όλο τον κόσμο και στις επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. αν και πιστεύουμε πως και την δεύτερη φορά πάλι θα την εκμαυλίσει και την τρίτη φορά αναγκαστικά θα γίνει η συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δημοτικά συμβούλια στην Κύμη Εύβοιας και Π. Μελά στη Θεσσαλονίκη πήραν ομόφωνα αποφάσεις κατά της καύσης σκουπιδιών.

Η Δημοτική Αρχή απαξιώνει τους επιστήμονες που η ίδια κάλεσε σήμερα εδώ. Απαξιώνει φορείς της πόλης.»

Τέλος ανακοίνωσε πως την Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο ΠΘ θα γίνει εκ νέου Συνέλευση της Επιτροπής.

Ποιός φοβάται τον διάλογο;

DSC_8485«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μαζεύτηκε εδώ πολύς κόσμος», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευθ. Τσάμης. Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πήραμε ομόφωνη απόφαση κατά της καύσης σκουπιδιών. Ότι κάψουν θα είναι δηλητήριο που θα περάσει σε εμάς και τα παιδιά μας. Σε εμάς ο Δήμος Βόλου μας έστειλε πρόσκληση να έρθουμε σήμερα εδώ και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει απαρτία. Απίστευτο! Εμείς είμαστε εδώ. Ποιός φοβάται τον κόσμο; Ας μας απαντήσουν, ποιός φοβάται την αλήθεια και τον κόσμο. Φαίνεται πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.»

Ακολούθησαν κι άλλες τοποθετήσεις ενώ διαβάστηκε και ψήφισμα της Ένωσης Χημικών Ελλάδας κατά της καύσης σκουπιδιών.

myvolos.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης