"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ο Παπαδήμος, οι εργάτες και τα δελτία ειδήσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Πυροσβεστικής για το περιστατικό, η έκρηξη έγινε μέσα στον χώρο. Ωστόσο συνάδελφος των τραυματισμένων υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά “εκτόνωση αερίου” που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, από την οποία τραυματίστηκαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω από τη φιάλη.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο μετέφεραν τους τραυματίες στο Αττικό Νοσοκομείο το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σας γνωρίζουμε ότι, σήμερα  έπειτα από ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Top Gaz στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, στις 15:30 τρεις τραυματίες 33, 40 και 27 ετών.

Από αυτούς, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου νοσοκομείου, καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του.

Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση». Τι είδηση είναι αυτή; Μια είδηση που δεν βρήκαν ούτε λεπτό να παίξουν χθες το βράδυ τα δελτία ειδήσεων που αφιέρωσαν όλη την ώρα στο να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια για το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο.

Ψιλά γράμματα θα πείτε; Την ίδια αξία έχει η ζωή ενός πρώην μη εκλεγμένου πρωθυπουργού, αξιοσέβαστου τραπεζίτη με τρείς εργάτες που δουλεύουν για το μεροκάματο; Ούτε λόγος!

Για τον πρώτο βρίσκεται κρεβάτι εντατικής σε 5 λεπτά και κλείνει η εφημερία του «Ευαγγελισμού», ενώ για τους άλλους γίνονται οι δέουσες ενέργειες να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ.

Η ζωή δεν έχει την ίδια αξία, υπάρχει ζυγαριά. Σίγουρα πουλάει περισσότερο ο τρόμος, η τρομοκρατία, όμως η πραγματική τρομοκρατία είναι να πηγαίνεις για το μεροκάματο και να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις πίσω ή να παίρνεις μια βάρκα και να πνίγεσαι στο Αιγαίο.

Λεπτομέρεια, δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο προχθές και ούτε γι αυτούς βρέθηκε χώρος στα δελτία ειδήσεων, αφού κυριαρχούσε μόνο το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Όταν η φρίκη γίνεται καθημερινότητα και όταν η ζωή δεν έχει καμία αξία. Συνένοχοι είμαστε όλοι μας. Και κάτι τελευταίο. Ξαφνικά εξαφανίστηκαν από παντού οι ειδήσεις για το χρέος, τα μέτρα, τα Eurogroup, τις γραβάτες..

 


www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης