"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

«Ο σερβιτόρος που κρατούσε το λογαριασμό»

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Με εντολή των Ελλήνων , είναι αλήθεια, πιάσατε ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’ στην βουλή, με προκαθήμενο τον Αλέξη και παρακαθήμενο τον γεματούλη Καμένο, που εδώ που τα λέμε , σας έκανε την ζωή δύσκολη, όπως με την ιστορία των Πρεσπών ,  που σας κόστισε ένα  ΥΠΕΞ,  η με την ιστορία της σύγκρουσης με την εκκλησία, που σας κόστισε την εκπαραθύρωση του υπουργού παιδείας.
Όταν  τελικά κάνατε καταμέτρηση, διαπιστώσατε πως η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είχε μεγάλη φύρα, τόσο ιδεολογική όσο και πρακτική. Αλλά μάθατε  όμως πως η αγκίστρωση στην εξουσία θέλει όχι μόνο συμβιβασμούς αλλά καμιά φορά και εξευτελισμούς.
Λοιπόν, εκεί στο ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’ ήλθαν και βολεύτηκαν   και οι πρωτοκλασάτοι του κόμματος και λίγο πιο πίσω η δευτεράντζα , να μην λέμε τώρα ονόματα, και όλοι  μαζί  αρχίσατε να αποφασίζετε, να ψηφίζετε,  να ανακοινώνετε, να διατάζετε και να παραγγέλνετε.
Δίπλα στο τραπέζι  περίμενε στητός ο Σερβιτόρος, έτοιμος να ακούσει  και να χρεώσει όλες τις αποφάσεις και παραγγελίες σας.
– Τα έχουμε προγραμματίσει και κοστολογήσει  όλα ,είπατε εκεί στην Θεσσαλονίκη. Θα σκίσουμε όλα τα μνημόνια,  θα σβήσουμε το εξωτερικό χρέος,  θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις ,στα προηγούμενα. Θα ταρακουνήσουμε τους Ευρωπαίους, και άμα θέλουν, αν δεν θέλουν, τους διαλύουμε την Ευρώπη. Τέτοια λέγατε.

Ο Σερβιτόρος δίπλα, άκουγε, σημείωνε και χρέωνε στο τεφτέρι του.

-Θα εξασφαλίσουμε άλλες συμμαχίες, θα  αλλάξουμε τον πολιτικό χάρτη της Ευρώπης επί το αριστερότερο, θα κλείσουμε φυλακή όσους κατάκλεψαν και κατέστρεψαν την χώρα, και θα ενσωματώσουμε την  Αριστερή Ηθική σε όλη την λειτουργία του κράτους.

Άκουγε, σημείωνε, χρέωνε ο Σερβιτόρος.

Και για να βάλετε τον λαό συμμέτοχο στις αποφάσεις σας, τον σύρετε  σε εκείνο το  απερίγραπτο δημοψήφισμα, έτσι που οπλισμένοι με λαϊκή απόφαση του  ΄΄όχι΄΄, θα πολεμούσατε τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα των Βρυξελλών. Αλλά μετά ήλθαν  τα μαντάτα αυτών των  ενεργειών σας  και  πήρατε  πίσω  όσα λέγατε , όταν το ‘’όχι ‘’έγινε ‘’ναι’’, μπήκαν στην ζωή μας τα  capital controls  και χρειάστηκε να στεγνώσουμε το σκ…το μας,  και να κουρευτούν όλα τα αποθεματικά μας, για να ανακεφαλαιοποιήσουμε  τις στεγνές από χρήμα τράπεζες.

Άκουγε, έγραφε, χρέωνε ο Σερβιτόρος.

– Θα καταργήσουμε τον ΕΜΦΙΑ, θα ελαττώσουμε τον ΦΠΑ και τα τέλη κυκλοφορίας, τέτοια λέγατε εκεί στο ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’,  αλλά ‘’πριν  αλέκτωρ φωνήσαι τρείς’’,  ο,τι  είχατε υποσχεθεί πως θα κατέβαινε, ανέβηκε και ότι θα ανέβαινε, κατέβηκε.
Βάζατε μάλιστα και ανυποχώρητες ‘’ κόκκινες γραμμές’’ , έτσι, για να τρομάξετε τους τοκογλύφους των Βρυξελλών.

Άκουγε, έγραφε, χρέωνε ο Σερβιτόρος.

Όταν καταλάβατε  ότι η κοινωνία  είχε αρχίσει να αμφισβητεί την ΠΦΑ (πρώτη Φορά Αριστερά) με το μέγα ΗΠ (Ηθικό Πλεονέκτημα) σας , ήδη γύρω από το ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’ , είχαν αρχίσει να κάνουν πιάτσα κάτι μυστήριοι  – Λέγε με Πετσίτη, Ιβαν ,Λαυρεντιάδη, Μαχαιρίτσα-  που μισοκρυμμένοι στο σκοτάδι   μάζευαν  αναλόγως , ψίχουλα η μπουκιές, για μπαξίσια , από το τραπεζομάντηλο του τραπεζιού της εξουσίας.

Άκουγε, έγραφε , χρέωνε στο τεφτέρι του ο Σερβιτόρος.

Μέχρι που αρχίσατε να ανησυχείτε σοβαρά και ανησυχία σας έγινε φόβος και τρόμος με τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρώπη  και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πανικός στο ’’ πρώτο τραπέζι πίστα’’ , έγινε ορατός με γυμνό οφθαλμό, παρ’ όλο που προσπαθήσατε  να αντισταθείτε  με κάτι δειλά venseremos,  και πως θα διορθώσετε τις ζημιές που προκαλέσατε ιδίως στην μεσαία τάξη, λες και οι άλλες καλοπεράσανε επί των ημερών σας, αρκεί να σας ξαναεμπιστευτεί η κοινωνία.

Άκουγε , σημείωνε, χρέωνε ο Σερβιτόρος.

Και μια που οι τύχη των καθισμένων στο ‘’πρώτο τραπέζι πίστα’’,  στις αναμενόμενες εκλογές της 7/7/2019 , έχει προδιαγραφεί, αρχίσατε να λειτουργείτε και να συμπεριφέρεστε, όπως προφητικά ορίζει ο ποιητής Αναγνωστάκης σε κάποιους στοίχους του:

«…Μιλάτε, δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμους.
Τον  πανικός σας που στραγγαλίζει την καρδιά σας,
σαν σημαία καρφώσατε σε εξώστες.
Με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα.
Η πρόγνωσή σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις…»

Και βέβαια τα πρώτα « εμπορεύματα που πρέπει να σώσετε  μια που  η πόλις θα έπεφτε», είναι  η  ξετσίπωτη περίσωση και τακτοποίηση των δικών  σας παιδιών , με πρώτη και καλύτερη την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ( όχι, δεν είναι λάθος. Με πολύ μικρό ‘’κ’’ παρακαλώ!)

Άκουγε έγραφε και χρέωνε  στο τεφτέρι του ο Σερβιτόρος για πέντε ολόκληρα χρόνια, που δεν είναι κανένας άλλος, παρά ο Ελληνικός Λαός,  και  που ξημερώματα της 8/7/2019, θα σας σερβίρει τον λογαριασμό.
Ένα λογαριασμό που μάλλον  θα είναι μία κλωτσιά στον πισινό η ανάμεσα στα σκέλια, αναλόγως.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ.
Τον ΣΥΡΙΖΑ  και τους ανθρώπους του, στο μέλλον η ιστορία θα τους καταδικάσει για δύο κακουργήματα. Πρώτο, γιατί εξευτέλισε και σκύλεψε πάνω στον ουμανισμό , τα οράματα και την ηθική της Πραγματικής Αριστεράς, και δεύτερο, γιατί θα  εγκαταλείψει αυτόν τον λαό  στα χέρια και στα μυαλά αυτών που θα ακολουθήσουν στην εξουσία.

Και για τους λίγους η πολλούς πικραμένους για τα χαμένα όνειρα,
«.. που δεν  θα αποδεχθούν  την ήττα,
που τόσα τιμαλφή πρέπει να σώσουν
και τόσες φωλιές νερού να συντηρήσουν μέσα στις φλόγες…»
κατά πως λέει  επίσης,  ο αγαπημένος Αναγνωστάκης , η πορεία για την Νέα Αριστερά, αρχίζει αμέσως μετά τις εκλογές.

Christos.gim@gmail.com

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εάν στην επισυναπτόμενη φωτογραφία αυτός με το υψωμένο χέρι είναι ο Σπίρτζης,τότε μάλλον θα είχε φασαρία και ο σερβιτόρος δεν άκουσε ότι μόλις άνοιξαν τα τούνελς των Τεμπών ή τελείωσε η Ιόνια Οδός ή ολοκληρώθηκε η Αθηνών-Πατρών ή πάμε Αθήνα-Θεσ/νίκη με ηλεκτροκίνηση.Πράγματα τα οποία οι προηγούμενοι των 70 ετών δεν κατάφεραν.Ίσως ο σερβιτόρος είχε ακουστικό και άκουγε Σκάι.Τον εύχομαι και εγώ λοιπόν καλή τύχη και να μας γράφει.*
    *Ίσως στις στοές του Βελγίου και στις κουζίνες της Αλεμάνιας δεν έχει καλό σήμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης