"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάκτησε το τρόπαιο του Next Gen Series και είναι επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών στον κόσμο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμα μια σπουδαία επιτυχία για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος νίκησε 3-1 σετ (2-4, 4-1, 4-3, 4-3) τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον τελικό του Next Gen Series, κατέκτησε το τρόπαιο και είναι επίσημα ο κορυφαίος τενίστας κάτω των 21 ετών στον κόσμο.
Αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ από τον Αυστραλό, κατάφερε να πάρει τα επόμενα τρία και να σηκώσει την «κούπα».
Στο πρώτο σετ δεν είχε ρυθμό, είχε λάθος θέσεις στο κορτ και εύκολα λάθη. Ο Ντε Μινόρ τα εκμεταλλεύτηκε και με μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (3-2) έκανε το 1-0 στα σετ.
Στο δεύτερο ο Στέφανος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του. Πίεσε περισσότερο στις επιστροφές, έβαλε περισσότερη δύναμη και δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του, ο οποίος έδειχνε ανήμπορος να ακολουθεί, με τον έλληνα τενίστα να κάνει το 1-1 με 4-1 γκέιμς.
Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς είχε τις ευκαιρίες για να μπρέικ, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ο Ντε Μινόρ έδειξε χαρακτήρα και οδήγησε το σετ στη ρώσικη ρουλέτα. Εκεί ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε και με 7-3 έκανε το 2-1.
Στο τέταρτο ο συμπατριώτης μας είχε διπλό championship πόιντ στο σερβίς του Ντε Μινόρ, αλλά και πάλι ο Αυστραλός δεν λύγισε. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου για μία ακόμα φορά ο Στέφανος ήταν πραγματικά ανίκητος!
Με καθαρά και δυνατά χτυπήματα, πήρε το πάνω χέρι (5-3) και λίγο αργότερα έπεσε στο έδαφος (7-3), πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης