"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

Ο Τρικαλένιος και η Ληθένια μαγεύουν τα παραμύθια μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η νέα προσέγγιση με τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του «Τρικαλένιου και τη Ληθένιας», όχι απλώς ενθουσίασε, αλλά ετοιμάζεται και για δεύτερη παράσταση! Το γνωστό παραμύθι του Δημήτρη Τσιόκα (που έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών) ιδώθηκε από νέα σκοπιά από τη Βάσω Γκουγκαρά, ήδη ασχολούμενη με τα θεατρικά δρώμενα στο Μεγαλοχώρι, διά του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου. Και παρουσιάστηκε με χορό, κίνηση, αφήγηση (εξαίρετη, της Βίκυς Ιακωβάκη), μουσική και τραγούδια (ανεπανάληπτα, του Θάνου Φερφυρή). Οι δυο νέοι που αντικατόπτριζαν τους ήρωες, η Μαρίνα Ζήση και ο Σωτήρης Τσιαμάντας, αντιμετώπισαν τον μύθο ως πραγματικότητα και αντιστρόφως. Εξάλλου, το παραμύθι της αγάπης και της συναδέλφωσης, όπως παρουσιάστηκε στη μουσική σκηνή «Κεντρική Πλατεία», προτρέπει σε μια πραγματιστικά μυθολογική αντιμετώπιση των δοξασιών του Δωδεκάμερου, συμπλεγμένων με τα σύγχρονα ερωτήματα – και αγωνίες – για τις γιορτές.
Η διάνθιση της παράστασης με τα γνωστότατα πλέον υφολογικώς ασπρόμαυρα σκίτσα του Αποστόλη Ιωάννου, αλλά και με βίντεο (με μοντάζ του Νίκου Μπαλάφα), απέδωσε τον σκοπό της και καταειροκροτήθηκε.
Ποιος ήταν ο σκοπός της; Μα… το παραμύθι δεν έχει μόνο ερμηνεία! Είναι τέχνη και, ως εκ τούτου, ο καθένας διερμηνεύει κατά πώς θέλει τα νοήματα.
Ραντεβού στη Σουίτη, την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

Θανάσης Μιχαλάκης

paramythi4 paramythi1 paramythi2 paramythi3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης