"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Ο Τσιλιμίγκας νομίζει ότι πολιτεύεται στο Λουγκάνο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πιο ακριβοθώρητος κομματικός υποψήφιος στην ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρέπει να υπήρξε άλλος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Νίκο Τσιλιμίγκα.

Ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός, με το χρίσμα του Κινήματος Αλλαγής στην τσέπη και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένη, πορεύεται ατάραχος προς τις εκλογές του Μαΐου σαν να απομένουν ακόμα τρία χρόνια και όχι τρεις μήνες μέχρι την κάλπη.

Οι πάσης φύσεως αξιωματούχοι στα κεντρικά γραφεία του ΚΙΝΑΛ που εμπλέκονται με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, βρίσκονται σε απόγνωση με το φαινόμενο Τσιλιμίγκα καθώς ο γιατρός από τα Τρίκαλα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ απάθειας μετά το άλλο.

Δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν να τον συναντήσουν οι ανά νομό κομματικοί εμπλεκόμενοι στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του, ή αρκετοί άλλοι που πιστεύουν σε αυτόν και θέλουν να στηρίξουν την κάθοδό του. Ο Τσιλιμίγκας δεν εμφανίζεται ούτε στις πλέον “υποχρεωτικές” εκδηλώσεις του κομματικού πρωτοκόλλου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μίλησε σε συνεστίαση στον Βόλο, έκοψε την πίτα του κόμματος στην Καρδίτσα, αλλά ο Νίκος Τσιλιμίγκας δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις δύο εκδηλώσεις. Πόσω μάλλον να πήγαινε να ακούσει τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο οποίος υπήρξε πρόσφατα ομιλητής στα Τρίκαλα. Για εξορμήσεις ή ανοιχτές ομιλίες στη Θεσσαλία, ούτε λόγος.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιλιμιγκασ

Ο γιατρός διάγει βίο “ασκητικό” που έχει να κάνει μόνο με το επάγγελμά του καρδιοχειρουργού, περνώντας τις περισσότερες ώρες της ημέρας στην κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας φροντίζοντας τους ασθενείς του.

Λέγεται μάλιστα ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα πετάγεται και στο Ντουμπάι όπου χειρουργεί σε τοπικό νοσοκομείο. Το έμαθαν στην Αθήνα και τους έζωσαν ακόμα περισσότερο τα φίδια.

Ο κομματικός υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση Χρήστος Πολυζωγόπουλος κατάφερε να τον εντοπίσει στο τηλέφωνο.

“Μην ανησυχείς” τον καθησύχασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης. “Όλοι θα συνηθίσουν τους ρυθμούς μου, τις εκλογές θα τις κερδίσουμε.” Πως να τις κερδίσουν όμως όταν δεν κάνουν ούτε τα στοιχειώδη που προβλέπει μια προεκλογική καμπάνια;

Ενδεχομένως η cool εκλογική του τακτική Τσιλιμίγκα να είναι ενδεδειγμένη και αποδεκτή στο Λουγκάνο και στις άλλες επαρχίες της Ελβετίας, αλλά όχι στην Ελλάδα και στη Θεσσαλία όπου ο ψηφοφόρος ταυτίζεται με τον ηγέτη και τον θέλει μπροστάρη στη συλλογική προσπάθεια, περίπου να κατατροπώνει κάθιδρος τον αντίπαλο.

Η εκκωφαντική απουσία του γιατρού έχει ήδη ευεργετική επίδραση στο στρατόπεδο του Αγοραστού.

Ο περιφερειάρχης και οι δικοί του παρακολουθώντας τις πρώτες δημοσκοπήσεις, προϊούσης της δεκαετούς φθοράς, είχαν αρχίσει να αποδέχονται τον ρόλο του αουτσάιντερ και την διαγραφόμενη ήττα.

Η νωχελικότητα του αντιπάλου, οι αρρυθμίες και η ανασφάλεια που προκαλεί στις τάξεις των υποστηρικτών του, υπήρξαν καταλυτικές για την αφύπνιση της δικής του παράταξης.

Ο Αγοραστός ξαναμπήκε στο παιχνίδι και μάλιστα με αξιώσεις για μια τρίτη θητεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ουδείς διακινδυνεύει πια μια ασφαλή πρόβλεψη για το βράδυ των εκλογών.

Η μάχη Αγοραστού – Τσιλιμίγκα προδιαγράφεται αβέβαιη, με τον γιατρό να καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να δοξαστεί “κρυπτόμενος” στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Λέτε να γίναμε Ελβετία;

Κώστας Τόλης

kosmolarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης