"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.4 C
Trikala

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

«100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο “Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς”. (Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι)».


Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε το ταξίδι του το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Αυτό το μήνυμα μεταδόθηκε στα φοιτητικά, μαθητικά και εργατικά Φεστιβάλ του προηγούμενου διαστήματος. Τώρα το μήνυμα αυτό θα ηχήσει σε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε γειτονιές, χωριά, μικρές και μεγάλες πόλεις και θα πάρει πορεία κορύφωσης τον Σεπτέμβρη, σε πρωτεύουσες νομών, πριν καταλήξει στο κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα, στις 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον.

Ο Χρήστος Θηβαίος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα
«Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή μέχρι την τελική νίκη! Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής.

Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων, πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.


Οι κεντρικές εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν: Στην Καρδίτσα το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στο προαύλιο του 1ου Λυκείου (απέναντι από το Παυσίλυπο). Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση, μουσικά σχήματα, πολιτική ομιλία, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπο κ.α.
Στα Τρίκαλα την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, στο Μύλο Ματσόπουλου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.
Στον Βόλο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τη Γιώτα Νέγκα.
Οι εκδηλώσεις της Θεσσαλίας θα κορυφωθούν στη Λάρισα την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, στην κοίτη του Πηνειού. Στις 15 Σεπτέμβρη το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη. Ενώ στις 16 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Ελένη Μπέλου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Imam Baildi.
Σε όλα τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες, αφιερώματα, θα παίξουν τοπικά μουσικά σχήματα, θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», παιδότοπος κ.α. Ήδη διακινείται το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του Φεστιβάλ από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη την περιοχή και μπορούν όλοι να το προμηθευτούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης