"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Πάθη και αγωνίες των διάσημων γυναικών στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόλις που διακρίνονταν τα πρόσωπα των τριών γυναικών μέσα στην κάμαρη της μονοκατοικίας με το αμυδρό φως και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα.


Ήταν η πρώην Τρικαλινή νύφη και famous πολιτικός κα Έλενα Ράπτη με τη κολλητή της γραμματέα του Δημάρχου Πύλης κα Μάνη Γιαννοτάκη, που παρακολουθούσαν αφοσιωμένες τη διάσημη καφετζού Βασίλω Κακαραντζούλα να τους διαβάζει εκσταζιασμένη το φλυτζάνι.


Εσπρέσο για τη Θεσσαλονικιά Κοινοβουλευτικό, που ήθελε να μάθει πότε θα ξαναδεί στεφάνι στο κατάξανθο κεφαλάκι της και καπουτσίνο βιενουά για τη Βαρμποπήτισα (παλιά ονομασία της Φήκης) ιδιαιτέρα του Κώστα Μαράβα, που αγωνιούσε για τη φυσική κατάσταση του “Δημαρχούκου” της, όπως τον αποκαλούσε χαϊδευτικά και την ενδεχόμενη κάθοδο του Λιάκου Βλαχογιάννη στο Δήμο.


“Όταν θα ξαναπαίξει μπάλα το θρυλικό πάλαι ποτέ 10άρι των Μαύρων Αετών Ελευθεροχωρίου (Βακουφίου), τότε θα ξαναδείς κι εσύ χρυσή βέρα στα χέρια σου” ήταν ο κοινός χρησμός της Σμυρνιάς μελλοντολόγου και για τις δύο Νεοδημοκράτισες.


“Θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν θα με ξαναπροτιμήσουν οι ψηφοφόροι μου στις επικείμενες εκλογές, μιας και θα είμαι ζωντοχήρα;” ρώτησε απογοητευμένη και με έκδηλη αγωνία η δύσμοιρη “Μπάρμπι του Θερμαικού”.


“Ιδώ ψηφίζουν τα χαιβάνια ιμένα στου Εργατικό Κέντρου που είμι σπλήνα Βασιλικιά μαρή..”, παρενέβη με αφοπλιστική ειλικρίνεια και άψογη Θεσσαλική αργκώ η Πρόεδρος Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε Τρικάλων, που ήταν γνωστό τοις πάσι ότι πάνω από το προσκεφάλι της εκτός από τον άρχοντα της Πόρτας, είχε φωτογραφίες του Κωνσταντίνου και της  Άννας – Μαρίας.


Σηκώθηκαν να φύγουν αμέσως, αφού τους περίμενε για ένα απεριτίφ στο IVY η υπερδραστήρια τοπική Βουλευτής κα Κατερίνα Παπακώστα άνευ του συζύγου της κ.Νίκου Παλιούρα, για να μη νιώθει άσχημα η θλιμμένη πριγκίπισσα του βορρά. 


Αργότερα το ίδιο βράδυ, θα ακολουθούσε gourmet δείπνο στου “Νέστoρα” με κοκορέτσι και κεμπάμπ, ευγενική προσφορά της αγαπημένης του Σαινοδημάρχου της έξυπνης πόλης μας κας Σούλας Μπράκη. 


Βγαίνοντας όμως από το δωμάτιο η έκπληξή τους ήταν μεγάλη, όταν είδαν ότι στο σαλόνι υποδοχής περίμενε μια κοινή τους γνωστή.


Ήταν η κα Ρορό Παιζάνου που αφού αντάλλαξαν χαιρετισμούς, τις αποκάλυψε ότι βρίσκεται εκεί γιατί αδυνατεί να φανταστεί ότι ο λατρεμένος της Σάκης(Παπαδόπουλος) θα αποχωριστεί τη πολιτική και μια σίγουρη επανεκλογή στη Βουλή, για να καταλήξει να παίζει τάβλι με το συνάδελφό του συνταξιούχο πια γιατρό κ. Γιώργο Κολώνα, στην “Ανεμώνα” στα Ρόγγια.

Τόσα βάσανα μαζεμένα ήταν αρκετά για να κάνουν τη γλυκιά Μάνη να αναφωνήσει πικραμμένη και αγανακτισμένη:

“Στιγνώσαμε φιλενάδις τη ψυχή μας για να υπηρετήσουμε τούτο τον αχάριστου λαό “, παραφράζοντας ελαφρώς τη ρήση του αείμνηστου Εθνάρχου και μέντορά της Κων.Καραμανλή.


“Τι Γολγοθά ανεβαίνουν κι αυτές οι celebrity” σκέφτηκε ακούγοντάς τες η οικοδέσποινα και χήρα αγροφύλακα, που η ανάγκη την έστρεψε στα γεράματα να λέει τα μελλούμενα στις πονεμένες.

(Το ευθυμογράφημα είναι προιόν φαντασίας και ουδόλως ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα).

Κων. Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης