"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

«Πέθανε» η οικοδομή στα Τρίκαλα – «κατέρρευσε» ο κατασκευαστικός κλάδος στα χρόνια της κρίσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πεθαίνει η οικοδομή στα Τρίκαλα  ακολουθώντας την ελεύθερη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα.

Η δραματική μείωση φαίνεται από την  οικοδομική δραστηριότητα , και την  πτώση της οικοδομής και του κατασκευαστικού χώρου δεν την φανερώνουν μόνοι οι αριθμοί, αλλά κυρίως η ίδια η καθημερινότητα .

Κοιτάζοντας γύρω στους δρόμους της πόλης και έξω από αυτήν, με δυσκολία συναντάει κανείς μία οικοδομή που  να κατασκευάζεται.

Αυτή την εποχή στην πόλη των Τρικάλων κατασκευάζονται μόνο 1-2 πολυκατοικίες ενώ περίπου στο 30% υπολογίζεται και η πτώση στις τιμές των ακινήτων.

Ακίνητο με παλιότερη τιμή 1.600 ευρώ το τετραγωνικό περίπου, σήμερα – κατά μέσο όρο πάντα – πωλείται 1.100 – 1.200 περίπου.

Από την ανεργία πλήττονται όχι μόνο οι οικοδόμοι και οι χτίστες αλλά και μια σειρά άλλων κλάδων γύρω από αυτόν τον τομέα, όπως μάντρες με υλικά οικοδομών, με μηχανήματα αλλά και μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι ,  υδραυλικοί, ξυλουργοί, που ψάχνουν με το ¨κερί» το μεροκάματο. 

Όσο για την ανάκαμψη που λέγαμε;

Ειδικότερα στο τομέα της οικοδομής, αργεί πολύ ακόμα.

Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια, τόσα που οι σημερινοί οικοδόμοι θα έχουν γίνει πλέον παππούδες και έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούν να ανέβουν τότε στις σκαλωσιές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης