"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Πήλιο – Τα σμαραγδένια ακρογιάλια που βρέχονται από το Αιγαίο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαιράκι έρχεται και οι ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις είναι η μια καλύτερη από την άλλη! Μια από τις ιδανικές επιλογές για εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο Πήλιο με τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του και τα γραφικά χωριά του!

Οι επιλογές πολλές, από τις παραλίες που βρέχει ο Παγασητικός κόλπος μέχρι τις πιο δημοφιλείς, από την πλευρά του Αιγαίου. Κοινό τους γνώρισμα, τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και η πυκνή φύση, που φτάνει πολλές φορές μέχρι την άμμο. Ας τις ανακαλύψουμε!

Η πρώτη παραλία που θα συναντήσετε στο δρόμο για το Πήλιο, πολύ κοντά στο Βόλο, είναι τα Κάτω Λεχώνια, ιδανική για οικογενειακές βουτιές, ενώ μια από τις πιο τουριστικές ακτές της περιοχής είναι τα Καλά Νερά, που βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία. Στην οργανωμένη αυτή παραλία, θα βρείτε και πολλά καταλύματα και εστιατόρια.

Μια ακόμα επιλογή, προς τον Παγασητικό είναι η παραλία Κορόπη, μια μεγάλη και ωραία αμμουδιά, που προσελκύει πλήθος κόσμου που χαίρεται τα καθαρά νερά της.

Το παραθαλάσσιο χωριό της Αφήσσου, είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό θέρετρο, καθώς η πλούσια φύση που το αγκαλιάζει και οι ακτές του Παγασητικού είναι δυο μόνο από τις ομορφιές του τόπου.

Το πηλιορείτικο χρώμα δένει μοναδικά και τη νησιώτικη αύρα της και μερικές από τις πιο γνωστές της παραλίες είναι οι Άμποβος, Ραζή, Καλλιφτέρη, το Λαγούδι και η Αγία Ευθυμία.

Σμαραγδένια ακρογιάλια βρέχονται από το Αιγαίο

Κοντά στη Ζαγορά, περνώντας από μια διαδρομή εκπληκτικής ομορφιάς, ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα θα φτάσετε στην παραλία του Χορευτού, μήκους 2,5 χιλιομέτρων με πλούσια βλάστηση και υπέροχα νερά.

Σε πολύ μικρή απόσταση από το Χορευτό θα ανακαλύψετε και τρεις ακόμα παραλίες, την Παρίσαινα, την Ανάληψη και τους Άγιους Σαράντα, μια απέραντη αμμουδιά με γαλαζοπράσινα νερά.

Ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στο Πήλιο είναι ο Άγιος Ιωάννης, ένα παραλιακό χωριό χτισμένο σε έναν γραφικό κόλπο. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχεία, καφετέριες και καταστήματα, ενώ θα απολαύσετε ένα γεύμα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα ταβερνάκια πάνω από τη θάλασσα.

Κοντά στον Άγιο Ιωάννη είναι μια υπέροχη χρυσαφένια αμμουδιά, η παραλία του Παπά Νερό. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό μέρος, χωρίς πολυκοσμία, κατάλληλο για χαλάρωση και ρομαντική διάθεση.

Το απόλυτο must της περιοχής δεν είναι άλλη από την παραλία του Μυλοπόταμου. Κρυστάλλινα γαλάζια νερά και ένας θεόρατος κάθετος βράχος, με ανοίγματα, που κόβει την παραλία στα δυο και δημιουργεί φυσική σκιά.

Αγαπημένος προορισμός για μικρούς και μεγάλους, ο Μυλοπόταμος είναι εκτός των άλλων γνωστός για τα ζεστά του νερά, που διατηρούν τη θερμοκρασία τους και το φθινόπωρο. Αν και θα χρειαστεί να κατεβείτε περίπου 200 σκαλοπάτια μέχρι την αμμουδιά, το φυσικό σκηνικό θα σας γοητεύσει.

Διάσημο και αγαπημένο είναι και το ακρογιάλι της Νταμούχαρης, σε μικρή απόσταση από τηνΤσαγκαράδα, όπως και ο Μυλοπόταμος. Το υπέροχο αυτό σκηνικό ενέπνευσε τους συντελεστές της ταινίας “Mamma mia”, που την επέλεξαν για ένα μέρος των γυρισμάτων της γνωστής αμερικάνικης ταινίας.

Στη Φακίστρα θα εντυπωσιαστείτε από το τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άγρια βράχια μέσα στην καταγάλανη θάλασσα και στο Καστρί θα δείτε πολλούς λάτρεις του surf.

Η γραφική παραλία Μικρό είναι από τις ομορφότερες του Πηλίου με πολλά δέντρα στην άκρη της, ψιλή άμμο που μετατρέπεται σε πολύ ψιλό βοτσαλάκι κοντά στη θάλασσα.

www.travelstyle.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης