"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Παίζουν «το παιχνίδι των λέξεων» για να κρύψουν την ουσία της νέας συμφωνίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE
Το «παιχνίδι των λέξεων», για το πώς θα εμφανίσει και θα «πλασάρει» η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό τη νέα συμφωνία, δεν μπορεί να κρύψει την ουσία:
Ότι η νέα συμφωνία, που διαπραγματεύεται με την ΕΕ και τους δανειστές, θα περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου, το υπόλοιπο θα αντικατασταθεί από άλλα αντιλαϊκά διαρθρωτικά μέτρα «τύπου ΟΟΣΑ» και ότι η αυστηρή επιτήρηση θα συνεχιστεί με άλλο τρόπο.
Η κυβέρνηση, με επικοινωνιακά παιχνίδια, προσπαθεί να κρύψει : ότι παρά τις όποιες διαφορές κι αυτή η συμφωνία με την ΕΕ θα περιέχει παλιές και νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις, με ανάπτυξη για το κεφάλαιο, λιτότητα για το λαό και με στόχο να πληρωθεί ένα δυσβάσταχτο χρέος που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει ως δήθεν επιτυχία την πιθανή συμφωνία και να πείσει το λαό ότι πρέπει να εγκαταλείψει το στόχο της πραγματικής κατάργησης των μνημονίων και της ανάκτησης των απωλειών και να συμβιβαστεί με ψίχουλα.
Η κόκκινη γραμμή για το λαό και τους αγώνες του είναι: Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ανάκτηση των απωλειών, αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Ο λαός, με την πάλη του και σε ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια, μπορεί να επιβάλλει φιλολαϊκές λύσεις. Αυτός είναι ο δρόμος μιας αγωνιστικής και πραγματικά περήφανης στάσης, για να υπάρχει πραγματική νίκη του λαού.

ΤΡΙΚΑΛΑ 13/02/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης