"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Παγκόσμια προβολή για το Λεωφορείο χωρίς Οδηγό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα , το ευρωπαϊκό Euronews και το κινέζικο CCTV,  κάνουν ρεπορτάζ στα Τρίκαλα για το μεγαλύτερο παγκόσμιο εγχείρημα στο τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής μεταφοράς: το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό.

Εμφάνιση LEOF-MME.JPG
Μαζί τους, σήμερα το πρωί, και δύο δημοσιογράφοι από την ΕΡΤ1 και τον Alpha, οι οποίοι έκαναν χωριστά ρεπορτάζ για τα δελτία ειδήσεων και εκπομπές.
Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Χριστόφορος Ρόμπος ανέφερε τα στοιχεία του εγχειρήματος, ενώ λεπτομέρειες σε τεχνικό επίπεδο έδωσε ο δ/νων σύμβουλος κ. Οδ. Ράπτης.

Εμφάνιση LEOF-MME1.JPG
Οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, ανέφεραν ότι σημασία έχει, όχι απλώς η Ελλάδα της κρίσης, αλλά και η Ελλάδα της καινοτομίας. Ειδικά σε μια περιοχή εκτός Αθηνών, τα Τρίκαλα, που προωθεί κάτι παγκόσμιο και πρωτοπόρο για τις δημόσιες μεταφορές.

Εμφάνιση LEOF-MME2.JPG

 

Τα συνεργεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης θα παραμείνουν στην πόλη των Τρικάλων και την Παρασκευή, καθώς το ρεπορτάζ αφορά σε πλήθος πλάνων από τη διαδρομή του Λεωφορείου, αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά των τρικαλινών στον τομέα της οδικής κυκλοφορίας, στον σεβασμό των πεζών, στη χρήση του ποδηλάτου (ας θυμηθεί κανείς τον χαρακτηρισμό των Τρικάλων ως «μικρό Πεκίνο», λόγω του υπερβολικού αριθμού ποδηλάτων), στην καθαριότητα, στον Ληθαίο, στους έξι τρικαλινούς ανθρώπους της μουσικής, των οποία τα ονόματα δόθηκαν στα Λεωφορεία Χωρίς Οδηγό (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης,  Μητροπάνος) κ.α.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σίγουρα το πιλοτικό αυτό ευρωπαϊκό πείραμα θα πετύχει, εδώ απογειώνονται αεροπλάνα χωρίς πιλότους. Μετά τι θα γίνει; Θα κινούνται τα αστικά της πόλης χωρίς οδηγούς; Είναι δυνατόν; Οι γραμμές όπου κινούνται τα ιδιόρρυθμα αυτοκίνητα, έγινα με σχεδιασμό και προοπτική για άλλη χρήση, η όπως εκείνα τα κράσπεδα που ξηλώθηκαν την ίδια μέρα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης