"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παγκόσμια πρωτιά, σε διαγωνισμό ζωγραφικής, για 9 μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τη φράση «οι αξίες του ανθρωπισμού παραμένουν ισχυρές στον Δήμο Τρικκαίων», ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συγχαίρει 9 μαθητές και μαθήτριες του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Αιτία, η πρώτη θέση που κατέκτησαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής σχολείων της ΟΥΝΕΣΚΟ με τίτλο «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες»! Το έργο είχε τίτλο «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα».
Πρόκειται για μια αξιέπαινη και άκρως σημαντική διάκριση, που, όπως σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου, «είναι η καλύτερη διαπίστωση των αισθημάτων αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες, όπως κατ’ επανάληψη έχουν αυτά εκφραστεί από τους τρικαλινούς πολίτες».
Για τους λόγους αυτούς, απευθυνόμενος στον διευθυντή κ. Δημ. Νούλα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων συγχαίρει «ιδιαιτέρως του μαθητές και τις μαθήτριες που μετείχαν στη διοργάνωση, προωθώντας αξίες διαχρονικές και σημαντικά επίκαιρες. Ζητά, δε, από τον διευθυντή, να μεταφέρει «τα συγχαρητήριά μου και στην ομάδα των εκπαιδευτικών, που, υπό την καθοδήγησή σας, συνέβαλαν σε αυτή τη διάκριση».
Το βραβείο
Το σχολείο είναι από το 2016 μέλος των σχολείων της UNESCO (ASPnet) και κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2016-17) έλαβε μέρος  σε παγκόσμιο διαγωνισμό  με θέμα «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες».  Με τη βοήθεια του καθηγητή εικαστικών κ. Παναγιώτη Λιβανού και της δασκάλας  Μάγδας Σπαθή,  η Ε΄ τάξη δημιούργησε  με ομαδικό-συνεργατικό τρόπο, ένα έργο ζωγραφικής  που το ονόμασε «Αγκαλιά και φως… χαρά κι ελπίδα».
Το έργο εκτιμήθηκε από την UNESCO  και κέρδισε το πρώτο βραβείο σ’ αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό.
Οι μαθητές/τριες είναι οι: Αλεξάνδρα Άρπα, Γιώτα Γεωργία, Κοθράς Νίκος, Κολέτσιου Κων/να, Κρομμύδας Διονύσης, Μπατσαράς Νίκος, Παπαποστόλου Κων/να, Πολύζος Αλέξανδρος και Ρήτος-Τσιούλης Νίκος
Σε σημείωμά του ο διευθυντής τονίζει:
«Τα παιδιά μας  πέρασαν το μήνυμα σε όλο τον πλανήτη πως  στο δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς, δίνοντας μια αγκαλιά γεμάτη φως, χαρά κι ελπίδα, απαλύνεται ο πόνος από τα δεινά του πολέμου και της ασυνεννοησίας.  Βροντοφώναξαν χρωματίζοντας ότι… η θέση των προσφύγων μπορεί να είναι κάποια στιγμή και δική μας θέση»…
Η βράβευση θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα στην έδρα της UNESCO, το Παρίσι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης