"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΠΑΜΕ: Στις 27 Νοέμβρη όλοι στην απεργία !

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απεργιακή Συγκέντρωση:
Κεντρική Πλατεία Τρικάλων, στις 10 π.μ.


Απευθυνόμαστε σε σένα που αγανακτείς με τη σημερινή κατάσταση και αναρωτιέσαι
τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να αλλάξει για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, να αντιστραφεί η αρνητική κατάσταση, να υπάρξει ουσιαστική και ριζική βελτίωση στις ζωές μας.

Σε σένα που «σε έχει πάρει από κάτω», που λες «τίποτα δε γίνεται» «κανείς δεν κάνει τίποτα» «είναι όλα αποφασισμένα, ότι κι αν κάνουμε». Που σκέφτεσαι αν θα απεργήσεις ή όχι «γιατί τι θα γίνει και αν απεργήσω». Που σκέφτεσαι το μεροκάματο που θα χάσεις.

Ή που ελπίζεις ότι «τα χειρότερα περάσανε», «έρχεται η ανάπτυξη». Ή εναποθέτεις τις ελπίδες σου στις εκλογές και στον ερχομό μιας κυβέρνησης με άλλους διαχειριστές.

Πολλοί από εσάς ήρθατε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και πήρατε θάρρος από τη μαζικότητα. Είδατε – κάποιοι για πρώτη φορά – τη δυνατότητα του Π.Α.ΜΕ να κινητοποιεί, να οργανώνει, να «κατεβάζει στο δρόμο του αγώνα» δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας.

Καταλαβαίνετε τώρα ότι δεν είμαστε «ο καθένας μόνος του». Είμαστε πολλοί αυτοί που θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση. Που δεν περιμένουμε στον καναπέ. Που θέλουμε να το παλέψουμε.

Μπορούμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, καλύτερα οργανωμένοι. Να δυναμώσουν οι αγώνες για να φέρουν και αποτελέσματα. Να ανακόψουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης.

Η Πανεργατική Απεργία είναι ευκαιρία να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά. Να δείξουμε τη δύναμη μας στους εχθρούς μας: τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα τους.

Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, οι τράπεζες, τα γιαπιά, τα πολυκαταστήματα, τα καράβια. Εμείς, οι εργαζόμενοι δίνουμε ζωή στα άψυχα μηχανήματα. Χωρίς τους εργαζόμενους, τίποτα δε κινείται, «γρανάζι δε γυρνά». Να μην βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος εκείνη τη μέρα οι καπιταλιστές. Αυτό θα τους πονέσει

Σας λέμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αλλάξει, να βελτιωθεί η ζωή μας. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Απαιτεί θυσίες και αντοχή από όλους μας. Αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης, με διάρκεια και σχέδιο κλιμάκωσης.

Μπροστά μας έχουμε άλλωστε ακόμη πολλά αντιλαϊκά μέτρα.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ δεν μπορεί να υπάρχει. Η «ανάκαμψη» της οικονομίας, με όποια συνταγή και αν γίνει και με οποία κυβέρνηση (μνημονιακή- αντιμνημονιακή ή «αριστερή» του ΣΥΡΙΖΑ), θα είναι ανάκαμψη προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει «φθηνότερους» εργαζόμενους και «φθηνότερους» ασθενείς για τους επιχειρηματίες και το κράτος. Στην ανάκαμψη με ατμομηχανή τους επιχειρηματικούς ομίλους, με ή χωρίς «τρόικα», με ή χωρίς «μνημόνιο», θα έρθουμε αντιμέτωποι όχι μόνο με τη μονιμοποίηση των μέτρων που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και με τα επόμενα «πακέτα» περικοπών στο ασφαλιστικό, στους μισθούς και στις συντάξεις, στις παροχές υγείας και στην παιδεία.

Γι’ αυτό η ΕΕ, η Κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας δε θέλουν και δε μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα μέρος των απωλειών των εργαζομένων που είχαν την περίοδο της κρίσης.

Κυβέρνηση και «αντιπολίτευση» το παίζουν «ανοιχτοχέρηδες» με ορισμένα «ψίχουλα» που θα επιστρέψουν από το άγρια λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων προκειμένου να διαχειριστούν την ακραία φτώχεια και τίποτα παραπάνω.

Σας λέμε ξεκάθαρα: Να απορριφθεί η αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός.

Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις.

Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια.

Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Χωρίς σύγκρουση με τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τη στρατηγική της Ε. Ε., δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που υποφέρουν.

Η λύση βρίσκεται:

στην ενίσχυση του Π.Α.ΜΕ, στην αλλαγή του συσχετισμού στα σωματεία

στους αγώνες με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε γραμμή ρήξης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

στο δυνάμωμα της κοινής δράσης των εργαζομένων κάθε κλάδου με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες ,τους αγρότες, στο στέριωμα μιας λαϊκής συμμαχίας μεταξύ τους.

Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα!

Μην περιμένεις σωτήρες!

Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα,

με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης