"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

ΠΑΜΕ Τρικάλων: Αγώνας Ρήξη Ανατροπή , o δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια

lafarm

Σχετικά άρθρα

PAME
Με αυτό το σύνθημα για την 1η Μάη 2015, συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από εργατικές εξεγέρσεις και μεγάλες μάχες: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα.
Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!
Και η φετινή πρωτομαγιά, μέρα ορόσημο για την ταξική πάλη της παγκόσμιας εργατικής τάξης, βρίσκει την εργατική τάξη στη χώρα μας αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και των ταξικών πολιτικών κυβέρνησης, Ε.Ε που στοχεύουν στην έξοδο απ’ αυτή, προς όφελος του κεφαλαίου.
Στο διάστημα που πέρασε από τις εκλογές της 25ης Γενάρη, επιβεβαιώθηκε περισσότερο η θέση μας, ότι και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κινείται στη γραμμή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι της εργατικής τάξης.
Αυτό φάνηκε και στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό εργασίας στις 14.-4-2015, από ταξικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Ε.Κέντρα, στον οποίο τέθηκαν αρκετά αιτήματα, στα οποία είτε μας απέκλεισε τη δυνατότητα να γίνουν (π.χ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους), είτε δεν έδωσε καμία απάντηση εκεί, ούτε μέχρι σήμερα.
Το νέο μίγμα διαχείρισης, η λεγόμενη επεκτατική πολιτική, δεν συνιστά φιλολαϊκή πολιτική, αλλά στοχεύει στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία. Γι’ αυτό θέλει νέα συμφωνία με την Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έφερε στη Βουλή νόμο κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αλλά προχώρησε με την Ε.Ε, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σε συμφωνία 4μηνης παράτασής του και τώρα διαπραγματεύεται μαζί τους νέα συμφωνία, που θα συνοδεύεται από νέα αντιλαϊκά μέτρα.
pame
• Οι ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει, το νέο φοροκυνηγητό των λαικών στρωμάτων και των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, οι νέες αγορές εξοπλιστικών συστημάτων από τις ΗΠΑ, η διαγραφή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, των προστίμων από επιχειρηματικούς ομίλους, εφόσον ενταχτούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, η αρπαγή με νέα ΠΝΠ των διαθέσιμων του ΟΑΕΔ (170 εκ.), των Δήμων, Περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών, για την πληρωμή των δανειστών, που δεν είναι άλλοι από τους κεφαλαιοκράτες, είναι σε όφελος του κεφαλαίου και όχι του λαού.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα, των Δήμων, των Νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων και άλλων δημόσιων Οργανισμών.
• Δεν δεχόμαστε να προχωράνε σε στάση πληρωμών, να αφήσουν απλήρωτους εργαζόμενους, να «κλείνουν» παιδικούς σταθμούς, κλινικές σε Νοσοκομεία, να μην προσλαμβάνουν Γιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό, να κλείνουν Δημόσιες υπηρεσίες, να τσακίζουν λαϊκά δικαιώματα, για να δώσουν ζεστό χρήμα στους «δανειστές», την ίδια ώρα μάλιστα, που με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζουν πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους και προχωράνε σε συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων 500!!! και πλέον εκατομμύριων δολαρίων.
• Τα ελάχιστα ταμειακά διαθέσιμα που υπάρχουν είναι δικά μας, είναι χρήματα που βγήκαν από τον ιδρώτα του λαού και σε αυτόν πρέπει να γυρίσουν, ενισχύοντας κοινωνικές δομές και λαϊκές ανάγκες. Όχι να πάνε στο ΔΝΤ και τους καπιταλιστές για να πληρωθούν δόσεις ενός χρέους, που δεν είναι του λαού., είναι των καπιταλιστών.
• Η ανεργία, η απλήρωτη δουλειά, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και στο νομό μας, όπου επιχειρήσεις, επιβάλουν μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις. Οι ελαστικές μορφές εργασίας παραμένουν και αυξάνονται, όπως και όλα τα άλλα προβλήματα (κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία, κλπ)
• Οι προεκλογικές υποσχέσεις «ψίχουλα» για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας, γίνονται καρικατούρες (π.χ τα μέτρα για την ακραία φτώχεια μέσω του νόμου που ψήφισε στη Βουλή, από 2 δις. που έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση, έγιναν 200 εκ. και αυτά θα δούμε σε πόσους θα δοθούν).
pame2
• Η κυβέρνηση αντι να νομοθετήσει άμεσα την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, που διεκδικούμε, όπως και όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, όπως υπόσχονταν προεκλογικά για να κλέψει ψήφους, τώρα το μεταθέτει μέχρι τον Ιούλη του 2016 μέσα από «κοινωνικούς διαλόγους», δίνοντας χρόνο στην εργοδοσία να πάρει τα μέτρα της.
• Συνδέει την σταδιακή επαναφορά του κατώτερου μισθού, που αφορά το 17% των εργαζόμενων, με νέα κίνητρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες(φοροελαφρύνσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών, τιμής ρεύματος).
• Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην τριμερή συνάντηση, ετοίμασε Ν/Σ που όχι μόνο δεν επαναφέρει άμεσα τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, αλλά εξαιρεί τις ωριμάνσεις (3ετίες, 5ετίες), οι οποίες πάγωσαν, παραπέμποντας σε διαπραγματεύσεις μεταξύ εργατών-εργοδοτών!
• Δεν κατοχυρώνει ούτε τις ωριμάνσεις, ούτε τις πολυετίες που είχαν διανυθεί μέχρι το 2012 για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά. Δηλαδή, οι διαπραγματεύσεις για να καθοριστούν οι νέοι κλαδικοί μισθοί ξεκινούν κυριολεκτικά από «μηδενική βάση».Υπάρχουν, όμως, κι άλλα ύποπτα σημεία στο Ν/Σ. Π.χ, απαλείφεται το άρθρο 7 του νόμου 1876/90, το οποίο όριζε ότι οι ατομικές συμβάσεις ήταν επικρατέστερες μόνο στις περιπτώσεις που είχαν καλύτερους όρους για τους εργαζόμενους. Αν ισχύσει αυτό, τότε οι ΚΣΣΕ θα ακυρώνονται στην πράξη ό,τι και να περιλαμβάνουν με την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων από τους εργοδότες.
• Αυτό που τελικά επιβεβαιώνεται είναι ότι με την παρέμβαση που σχεδιάζει σε κατώτερο μισθό και εργασιακά όχι μόνο δίνει λίγα ψίχουλα στον κατώτερο μισθό (και αυτά με δόσεις) αλλά την ίδια στιγμή εξασφαλίζει στο κεφάλαιο ότι οι κλαδικοί μισθοί θα κρατηθούν σε όσο γίνεται πιο χαμηλά επίπεδα, συγκλίνοντας σταδιακά στο όριο του κατώτερου. Εκεί βρίσκεται και το «ψαχνό» για τους καπιταλιστές: Στους κλαδικούς μισθούς που κινδυνεύουν από μεγάλη «σφαγή».
Καμία πραγματική αλλαγή για την εργατική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει, από καμία κυβέρνηση, που αποδέχεται και υπηρετεί την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου και την Ε.Ε, για τον απλούστατο λόγο, ότι τα συμφέροντα του προϋποθέτουν την διαρκή εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Συνεπώς η αποτροπή νέων αντεργατικών μέτρων, η ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα της τελευταίας 5ετίας και πολύ περισσότερο το κέρδισμα νέων κατακτήσεων, προϋποθέτει την ανασύνταξη του σ.κ, σε ταξική κατεύθυνση, που θα διεκδικεί όχι μόνο μέτρα ανακούφισης, αλλά ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
Αυτή την προοπτική χαράζει το ΠΑΜΕ, γι’ αυτό πρέπει να μεγαλώσει η συσπείρωση μ’ αυτό, περισσότερων σωματείων και εργαζομένων, κόντρα στις εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ).
Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους.
Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

pame

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες.
Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, σωματεία στο νομό μας, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά μέρος στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς, με ταξικό, αγωνιστικό περιεχόμενο, ενάντια στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την Ε.Ε, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
……………………………………. …………………………… ……………………..
pame-1mai7
Το πρωτομαγιάτικο πρόγραμμα της Γραμμ. στο νομό μας είναι:
• Επίσκεψη σε εργασιακούς χώρους με ομιλίες, ενημέρωση στους εργαζόμενους την σημασία της 1η Μάη και την συμπλήρωση 16 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, προσφοράς και ακούραστης δουλειάς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
• Συνάντηση με νέους μαθητευόμενους από τις σχολές του ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ , στα Τρίκαλα.
• Την Τρίτη 27-4-΄15, στις 8.00μ.μ. στην συνοικία της Μπάρας, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ με τις ταξικές δυνάμεις οργανώνει αφιέρωμα στην «1η Μάη», στις 8.00μ.μ. στην καφετέρια «Αναγνωστόπουλου».
• Την Τετάρτη 29-4-΄15 : Ο Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ) με Εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, οργανώνουν εκδήλωση αφιέρωμα στην εργάτρια Γυναίκα, με προβολή ταινίας «Το αλάτι της γης», στις 8.0μ.μ., στο Ε.Κ.Τ.
• Την Πέμπτη 30-4-΄15, στις 7.30μ.μ. στον πεζόδρομο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου, με προβολή DVD -Υλικό για την 1η Μάη –μουσική και μικρά αφιερώματα για την 1η Μάη και τα 16 χρόνια ίδρυσης του ΠΑΜΕ.
• Την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΗ-΄15, Θεατρική παράσταση με το Θέατρο του Ε.Κ.Λ. στην παράσταση: « Οι κουραμπιέδες». Ώρα: 8.00μ.μ. ¨Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων¨

Το ΠΑΜΕ και στην φετινή εργατική πρωτομαγιά ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ένα σύνολο διεκδικήσεων που όλα τα προηγούμενα χρόνια με δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς ταξικούς αγώνες παλέψαμε. Σύνθημά μας:
Κάλυψη όλων των απωλειών – Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα.
Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!

Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
 Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Να μπει τέρμα στις ατομικές συμβάσεις, στις ενώσεις προσώπων.
 Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ.
 Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις ΚΣΣΕ.
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι απλήρωτοι.
 “Όχι” στην απελευθέρωση του ωραρίου. “Όχι” στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

 Πρακτική άσκηση των σπουδαστών με πλήρεις αποδοχές, εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.
 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες-επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
 Άμεση κάλυψη των απωλειών, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Αύξηση της βασικής σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 600 ευρώ.
 Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 Επαναχορήγηση όλων των οικογενειακών επιδομάτων και των άλλων επιδομάτων του ΟΑΕΔ.
Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους
 Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία, με επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ
 Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες
 Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
 Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
 Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
 Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους.
 Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
 Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης. Κατάργηση του νόμου για δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ.
Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.
Ανακούφιση της εργατικής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.
 Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία εκχώρηση δημόσιων, κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
 Όχι στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν τώρα ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος αλληλεγγύης. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
 Άμεσο πάγωμα τιμών σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και κατάργηση του ΦΠΑ με αντίστοιχη μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση των διοδίων, μείωση κατά 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ.
 Κατάργηση του ανατοκισμού των δανείων, απαγόρευση πλειστηριασμών α’ και β’ κατοικίας
 Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
 Ανασύσταση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει το κατασκευαστικό πρόγραμμα του ΟΕΚ.
Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στην Υγεία.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, μετανάστες, νέοι, γυναίκες. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
1η Μάη στις 10.00π.μ. Κεντρική Πλατεία
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα!
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης