"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΠΑΜΕ Tρικάλων : δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ με τα ταξικά εργατικά σωματεία του νομού μας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (Γυμνασίου – Λυκείου), που γίνονται από τους Εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, ως πράξη ταξικής αλληλεγγύης προς τους ανέργους, στο πλαίσιο της γενικότερης δράσης τους για την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, και όχι ως πράξη «ελεημοσύνης», όπως κάνουν οι εκμεταλλευτές του λαού και όσοι τους στηρίζουν.

Εκτός από την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των μαθητών-παιδιών ανέργων, τα ταξικά σωματεία  στο νομό μας θέλουμε μ’ αυτή την πράξη μας να δώσουμε  το μήνυμα στους ανέργους ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το καπιταλιστικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Στο νομό Τρικάλων υπάρχει  το ταξικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε συνοικία, στα οποία πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι άνεργοι και να παλεύουμε από κοινού για:

  

  • Το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

Τη χορήγηση σε όλους τους άνεργους επιδόματος ανεργίας 600 ευρώ το μήνα χωρίς προϋποθέσεις, για όσο είναι κάποιος άνεργος.

  • Την παροχή της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και να παγώσουν τα δάνεια και οι οφειλές σε τράπεζες και δημόσιο.
  • Να έχουν όλοι ρεύμα, νερό, θέρμανση και φυσικά το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση την οποία έχουμε ακριβοπληρώσει με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Οι ταξικές δυνάμεις με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δε θέλουμε ούτε μπορούμε να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο, για την αναβάθμιση του οποίου παλεύουμε, ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε  φροντιστήριο, το οποίο παλεύουμε  να καταργηθεί, όπως και γενικότερα κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Επομένως, οι δυνατότητές  μας για δωρεάν στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων είναι περιορισμένες και κινούνται στα περσινά επίπεδα .

Τα μαθήματα που θα γίνονται θα είναι όλα τα Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα τους μαθητές του Λυκείου και στη συνέχεια του Γυμνασίου.

Οι εγγραφές συνερίζονται και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη, από τις 10.00  το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι, στα γραφεία των Σωματείων «Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Λογιστών- Συνταξιούχων ΙΚΑ – Οικοδόμων» που είναι στο Ε.Κ.Τρικάλων( 1ος & 2ος όροφος), καθημερινά, πλην Σαββατοκύριακου.

Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:

α) Αντίγραφο κάρτα ανεργίας των γονιών.

β) Αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας 2015.

Για την καλύτερη οργάνωση των μαθημάτων, καλούμε όλους τους γονείς και τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα, σε σύσκεψη την Κυριακή 4 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στο ισόγειο κτιρίου, που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων και Πλούτωνος γωνία.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6974127267 και 6932560060

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης