"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 1-4

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με δυο γκολ του Μασούρα και ισάριθμα του Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός διέλυσε στη Λεωφόρο με 4-1 τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε μειώσει προσωρινά με τον Μαουρίσιο, 20 χρόνια μετά το 1-4 των Ερυθρόλευκων στο ίδιο γήπεδο, στον προημιτελικό του Κυπέλλου.

Έτσι ξεκίνησαν

Σε ένα από τα πιο αδιάφορα αιώνια ντέρμπι των τελευταίων πολλών ετών, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια. Εμβιλά, Σεμέδο, Καλογερόπουλος η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ χαφ ο Ρέαμπτσουκ και δεξιός ο Ανδρούτσος. Κάμαρα και Μπουχαλάκης οι κεντρικοί μέσοι. Ο Μασούρας στο δεξί φτερό της επίθεσης, ο Ελ Αραμπί στο αριστερό και στην κορυφή του 3-4-3 ο Χασάν.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Χριστογεώργο στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Σάντσες αριστερός μπακ, καθώς ο Χουάνκαρ τέθηκε νοκ άουτ στην προθέρμανση, ο Μόλο δεξιός και ο Καραγιάννης με τον Βέλεθ στο κέντρο των μετόπισθεν. Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Βιγιαφάνιες, δεξιός ο Ιωαννίδης και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός τιμώρησε τους «τουρίστες» του Παναθηναϊκού

Σε ένα ερυθρόλευκο πάρτι άνευ προηγουμένου εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος 3-0, έχοντας ευκαιρίες για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ! Η ομάδα του Μαρτίνς είναι εξαιρετική στο επιθετικό τρανζίσιον και ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα για να δίνει κόντρα επιθέσεις στους πρωταθλητές. Χαζά πουλήματα της μπάλας, καμία συνοχή ανάμεσα στις γραμμές. Βούτυρο στο ψωμί των Πειραιωτών που είδαν το παιχνίδι ως πρόβα τελικού ενώ οι συνάδελφοί τους ως… αγγαρεία.

Ο Μασούρας στο 7᾽άνοιξε το σκορ και πέντε λέπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ελ Αραμπί την ασίστ στο πρώτο γκολ, ο Χασάν την δεύτερη.

Στο 13᾽ ο Χασάν σκόραρε για το 3-0 αλλά στην αρχή της φάσης είχε γίνει πέναλτι στον Ιωαννίδη. Ο Έκμπερτ με την βοήθεια του βίντεο ακύρωσε το γκολ, έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού αλλά ο Σα απέκρουσε το πέναλτι του Βιγιαφάνιες και κράτησε ανέπαφη την εστία του! Στο επόμενο λεπτό ο Μακέντα από πλάγια θέση σημάδεψε το δοκάρι και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα τρελό εικοσάλεπτο.

Ο ρυθμός έπεσε, το ματς ισορρόπησε αλλά ένα λάθος του Μαουρίσιο στην μεσαία γραμμή στο 38᾽, έβγαλε τον Μασούρα στην κόντρα, εκείνος έδωσε στον Ελ Αραμπί, με τον Μαροκινό σαν σε προπόνηση να κάνει το 3-0.

Αντίδραση με Μαουρίσιο, διαστάσεις θριάμβου ο Ελ Αραμπί

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53᾽ με υπέροχη ενέργεια και σουτ του Μαουρίσιο εκτός περιοχής μείωσε σε 1-3. Το Τριφύλλι προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπουζούκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει στο ματς το Τριφύλλι.

Ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει ρυθμούς αλλά έβρισκε χώρους και απειλούσε. Ο Χριστογεώργος στο 63᾽ έκανε μεγάλη επέμβαση σε ενέργεια του Χασάν και στο 72᾽ κρίθηκε οριστικά το παιχνίδι. Ο Σα απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ιωαννίδη, ο Βιγιαφάνιες αστόχησε κι αυτός και στα… καπάκια οι ερυθρόλευκοι και πάλι στην κόντρα βρήκαν το γκολ. Σέντρα του Ανδρούτσου, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και 4-1 για τον Ολυμπιακό.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Βιγιαφάνιες στις καθυστερήσεις να αφήσει τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο.

MAN OF THE MATCH: Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε το καλύτερο ημίχρονο της καριέρας του. Είχε άψογες εκτελέσεις στα τετ α τετ που του έδωσαν οι συμπαίκτες του. Σκόραρε δύο φορές πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ενώ από δική του ασίστ προέρχεται το 3-0 της ομάδας του. Σπουδαίο ματς από τον πιο βελτιωμένο παίκτη της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δύο γκολ από τον Αλγερινό απόψε στην Λεωφόρο και μία ασίστ. Έκανε πάρτι στα στόπερ του Παναθηναϊκού και απέδειξε για ακόμη μία φορά το γιατί θεωρείται ως ο πληρέστερος φορ που πέρασε τα τελευταία χρόνια από τα ελληνικά γήπεδα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο πρώτο ημίχρονο λες και πήγαινε για τουρισμό και το πλήρωσε ακριβά. Ο Ολυμπιακός… μυρίστηκε αίμα και τιμώρησε την τραγική, άθλια και ντροπιαστική νοοτροπία των παικτών του Τριφυλλιού. 3-0 σε ημίχρονο στην Λεωφόρο, δεν είχε ξανασυμβεί!

Σε ατομικό επίπεδο σε άλλο γήπεδο ήταν ο Βέλεθ, ο Βιγιαφάνιες, ο Σάντσες, ο νεαρός Καραγιάννης και οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 14᾽ είχε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα να σκοράρει και να μειώσει σε 1-2. Πολύ κακή εκτέλεση, ούτε με δύναμη, ούτε στην γωνία, έδωσε στον Σα την ευκαιρία να μαντέψει σωστά και να αποκρούσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Έκμπερτ, ο οποίος θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μία ιστορική νίκη, λόγω της έκτασης του σκορ, για τον Ολυμπιακό απόψε στην Λεωφόρο. Το σύνολο του Μαρτίνς επιβλήθηκε 4-1 του ανύπαρκτου Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, βυθίζοντας ακόμη πιο βαθιά το Τριφύλλι στην εσωστρέφεια από την ποδοσφαιρική ντροπή της πέμπτης θέσης.

GAZZETTA.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης