"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Πανδαισία μουσικής στα Τρίκαλα για τον Δημήτρη Καβράκο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 τα Τρίκαλα κοσμούνται από την παρουσία στη γενέθλια πόλη, του Δημήτρη Καβράκου. Ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισε να τιμήσει τον παγκόσμιας φήμης βαθύφωνο, αποδίδοντας το όνομά του στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Αθανάσιος Τριγώνης».
Η σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, μετά την εισήγηση της δημοτικής αρχής, κινητοποίησε πλήθος μουσικών, ερμηνευτών και τοπικών φορέων, που εργάστηκαν για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις λυρικής μουσικής και όπερας εκτός Αθηνών.
 Διότι η εκδήλωση, εκτός από τον τιμητικό χαρακτήρα, συμπληρώνεται από Gala Οπερας, στο οποίο παίρνουν μέρος διάσημοι Ελληνες ερμηνευτές, που αυτή την περίοδο, διαφημίζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Είναι τόσο σημαντική αυτή η εκδήλωση, που ερμηνευτές/τριες επέστρεψαν στην Ελλάδα για να τιμήσουν και αυτοί τον παγκόσμιο Δημήτρη Καβράκο, παρ’ ότι έχουν ένα εξαιρετικά «κλειστό» πρόγραμμα εμφανίσεων. Αυτό αποδεικνύει, όχι μόνο τη σημασία της τέχνης του τρικαλινού βαθύφωνου, αλλά και τον σεβασμό και το πνεύμα ευγένειας των συναδέλφων του.
Συγκεκριμένα, θα τραγουδήσουν οι:
Μυρτώ Παπαθανασίου, υψίφωνος
Δημήτρης Πλατανιάς, βαρύτονος
Χριστόφορος Σταμπόγλης, βαθύφωνος
Μαρία Ζωή, μεσόφωνος
Ματίνα Τσαρουχά και Αντώνης Κορδοπάτης, δύο εξαιρετικοί ταλαντούχοι νέοι μονωδοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης