"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Παπαστεργίου: Ας μη γίνουμε χειρότεροι από αυτούς που σήμερα καταγγέλλουμε.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία ο σεβασμός της θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας κάθε πολίτη, στην Ελλάδα και τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος ή χρώματος.


Το μοντέλο της ειρηνικής και δημιουργικής συνύπαρξης των Ελλήνων μουσουλμάνων και χριστιανών και ο σεβασμός από το Ελληνικό Κράτος των ναών και των πολιτιστικών μνημείων της κάθε θρησκευτικής κοινότητας σε όλη τη χώρα, αποδεικνύει την σταθερή προσήλωση των τοπικών μας κοινωνιών στις πανανθρώπινες αξίες, κάτι που μας χαρακτηρίζει ως Έθνος.


H απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί είναι μαχαιριά στην καρδιά κάθε χριστιανού αλλά και κάθε σκεπτόμενου πολίτη του κόσμου. Είναι ξεκάθαρο πως το μόνο που θα προκαλέσει, είναι νέο κύκλο μίσους ανάμεσα σε θρησκείες και λαούς. Και πρέπει να το καταγγείλουμε με κάθε τρόπο και μέσο.


Τα χθεσινά γεγονότα με τον βανδαλισμό της εισόδου ενός μοναδικού μνημείου, του Τζαμιού των Τρικάλων (τέμενος του Οσμάν Σαχ ή Κουρσούμ Τζαμί), δυστυχώς εντάσσονται στο παραπάνω κλίμα.


Ας μη γίνουμε χειρότεροι από αυτούς που σήμερα καταγγέλλουμε. Ας αποδείξουμε ότι διαχρονικά δεν ήμασταν οι βάρβαροι της ιστορίας. Ας επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό μας, αυτόν που μας έκανε να ξεχωρίζουμε από τους βαρβάρους.

[από το διαδίκτυο]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης