"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Παράπονα με αρκετή πίκρα προς την Περιφέρεια από την Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

“ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ….”

Ηλίας Καραμάνος *  : Μήνας Σεπτέμβριος και ο μισός και παραπάνω Νομός Τρικάλων πνιγμένος από τα νερά των πλημμυρών μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για εκτέλεση έργων περίπου 9.000.000€, όλα στον ορεινό όγκο Καλαμπάκας-Πύλης, για αποκατάσταση και πρόληψη. Λογικό και ανθρώπινο. Μεγάλες και ανυπολόγιστες οι ζημιές.

… Όμως…

Ο Δήμος Φαρκαδονας που είναι ο τελικός αποδέκτης ολων των υδάτων πριν αυτά πάρουν την τελική πορεία για τη θάλασσα, “στην απ’ έξω”, ούτε ενα 1€ για αποκατάσταση. Και δεν μιλάω για πρόληψη και υποδομές. Ούτε αναφέρομαι σε αποζημίωση παραγωγής αφού ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας συγκομιδής.

Ότι κάναμε ως Δήμος, το κάναμε μόνοι μας χωρίς κάποια βοήθεια και στήριξη από πουθενά. Κάτι δόθηκε από το Υπουργείο, αλλά για άλλη θεομηνία, προγενέστερη.

Γιατί τώρα η παρέμβαση και ο σχολιασμός, αλλά όχι τότε;

Βλέποντας τα ποτάμια να “ξαναφουσκωνουν” και τα βουνά να έχουν 2m μέτρα χιόνια, καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να ξανασυμβεί με μια μικρή βροχούλα. Ο εφιάλτης της πλημμύρας άρχισε να γυροφέρνει στη σκέψη και στο μυαλό όλων μας.

Επί πλέον, πριν λιγο διάβασα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας διέθεσε και δημοπράτησε έργα αρκετών χιλιάδων € (πιθανόν 200.000€ και πάνω) στο Νομό Τρικάλων, για παρεμβάσεις, συντηρήσεις, ολοκληρώσεις ή τελειώματα αθλητικών εγκαταστάσεων.
Στο Δήμο Φαρκαδονας πάντως κάτι τέτοιο δεν το έχω δει, ούτε το γνωρίζω. Διορθώστε αν κάπου κάνω λάθος.

Είναι μια διαπίστωση, μία παρατήρηση μόνο, χωρίς διάθεση αντιδικίας, με τους 2 /θμιους αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους.

“Ο νόμος Τρικάλων συνορεύει ανατολικά του με τη Λάρισα και νότια με τη Καρδίτσα.”

Ανατολικά λοιπόν της πόλης των Τρικάλων και μέχρι τα όρια της με τη Λάρισα, υπάρχει ένας τεράστιος ορεινός και πεδινός όγκος, αυτός του Δήμου Φαρκαδονας.

Μία περιοχή που περιμένει χρόνια τώρα τις υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και ταυτόχρονα του μέγιστου προβλήματος λειψυδρίας του καλοκαιριού,
που περιμένει τη δημιουργία του αγροτοκτηνοτροφικου πάρκου,
που ελπίζει και περιμένει να υλοποιηθεί κάποια στιγμή το φράγμα του Νεοχωριτη, έργο πνοής που θα λύσει το αρδευτικό πρόβλημα του μισού θεσσαλικού κάμπου.

Με μεγάλο παράπονο και αρκετή πίκρα θέλω να επισημάνω την υπενθύμιση:

“Πως υπάρχει Νομός Τρικάλων και ανατολικά της πόλης των Τρικάλων”.

Ο Ηλίας Καραμάνος είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης