"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Παράσταση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Γυναικών για την Παιδιατρική Κλινική

lafarm

Σχετικά άρθρα

.silogos ginaikon

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων(μέλος της ΟΓΕ) για το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει εδώ και ένα μήνα με το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής. Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, και μέλη των ΔΣ του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, καθώς και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην είσοδο των τακτικών ιατρείων, όπου και μοιράστηκε ανάλογη ανακοίνωση στο κοινό που προσέρχονταν, ,καθώς και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Δεν κατέστη δυνατή συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος απουσίαζε.
«Είμαστε ξανά εδώ μέσα σ’ ένα μήνα. Είναι η 4η φορά που πραγματοποιούμε ανάλογη διαμαρτυρία, από τον Ιούλη του 2014 ως τώρα» δήλωναν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών και συνεχίζοντας ανέφεραν πως:
« Έχουμε καταθέσει υπομνήματα στον Διοικητή του Γ.Ν.Τρικάλων, , για άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο νοσοκομείο, τόσο την έλλειψη Παιδιάτρων της Παιδιατρικής κλινικής αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τις τεράστιες ελλείψεις Γιατρών και Νοσηλευτικού προσωπικού με άμεσο κίνδυνο του κλεισίματος και άλλων κλινικών!!
Οι εξελίξεις στις ημέρες που μεσολάβησαν από το κλείσιμο της παιδιατρικής δείχνουν ότι δε βαδίζουμε σε ουσιαστική λύση του προβλήματος . Αντίθετα θεσμοθετείται η εκ περιτροπής λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής, η συν-εφημέρευση με το νοσοκομείο της Καρδίτσας, η κάλυψη με συμβασιούχο γιατρό ή και γιατρούς με «μπλοκάκι». Θεσμοθετείται η πληρωμή σε παιδίατρο την ώρα του τοκετού και η παρακολούθηση του νεογνού από ιδιώτη παιδίατρο ή παιδίατρου με «μπλοκάκι».
Ουσιαστικά προωθείται η λογική να συνηθίσουμε να ζούμε χωρίς πολλές απαιτήσεις , να συνηθήσουμε στην ανυπαρξία δημόσιων δομών υγείας για χιλιάδες παιδιά στο νομό μας, να συμβιβαστούμε με τη μίζερη πραγματικότητα.»

Στην ανακοίνωση που μοίραζαν με τα αιτήματά τους μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

« Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τη μία μιλά για τα μεγάλα κενά στην υγεία , ενώ από την άλλη ανακοινώνει μηδαμινές προσλήψεις –σταγόνα στον ωκεανό, δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι κλινικές που έκλεισαν, όπως η παιδιατρική στα Τρίκαλα. Αποφεύγει να δεσμευτεί για να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις, που χρειάζονται για να μην κλείσουν και άλλες κλινικές. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση καλεί το λαό να δείξει ανοχή και υπομονή. Χρησιμοποιεί το άλλοθι ότι παρέλαβε “καμένη γη” , όπως έκαναν στο παρελθόν τόσες και τόσες κυβερνήσεις, ώστε παραπέμψει τη λύση προβλημάτων σε ένα απροσδιόριστο χρονικό ορίζοντα και ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Κι όλα αυτά, αφού έχει αποδεχτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι μνημονικές δεσμεύσεις.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!!!

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας και την κοινή μας πάλη μαζί με εργατικά σωματεία και συλλόγους του μαζικού κινήματος στο νομό μας, διεκδικώντας την άμεση λύση οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών, απαιτώντας την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία – Πρόνοια.
Θα συνεχίσουμε ώστε ο αγώνας για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πολιτική Ε.Έ. και των κυβερνήσεων, που θυσιάζουν την υγεία μας για να βοηθήσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία
Απαιτούμε:
• ΟΧΙ στην εκ περιτροπής Λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής με το Γ. Νοσοκομείο Καρδίτσας.
• Παιδιατρικά Ιατρεία σε ΟΛΑ τα Κέντρα Υγείας, σε κάθε Δήμο και με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη.
• Άμεσα πρόσληψη ειδικευμένων παιδιάτρων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
• Εμβολιασμοί σε ΟΛΑ τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ.
• Πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών για νεογνά για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου. Λειτουργία τμήματος και Μονάδας Νεογνών.
• Δωρεάν προγεννητικός έλεγχος για όλα τα ζευγάρια. Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την προστασία της μητρότητας.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο, τα Κ.Υ., τα Προνοιακά ιδρύματα και το ΠΕΔΥ του Νομού μας.
• ΟΧΙ στο κλείσιμο κλινικών . Καμιά συγχώνευση – κλείσιμο κλινικής
• Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, άνεργους και τις οικογένειες τους.
• Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος .»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης