"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Τρικάλων για τους εμβολιασμούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην είσοδο του Κέντρου Υγείας  Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ), που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid-19 , μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων και τη συμμετοχή του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων , καθώς και εκπροσώπων εργατικών σωματείων.

«Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας! Τα πληρώσαμε! Τα δικαιούμαστε! Τα απαιτούμε!» έκαναν  ξεκάθαρο με το πανό τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ , ενώ στην ανακοίνωση που μοιράστηκε σε κοινό και εργαζόμενους από την Επιτροπή Αγώνα σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί για την επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID, μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε  μιας νόσου, Νοσοκομείων  αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών με COVID,  αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους με άλλες παθήσεις, χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, παραμένουν υποστελεχωμένα,  αδυνατώντας  να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες για υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).  Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ενώ  τα Κέντρα Υγείας του νομού  Τρικάλων μας έχουν δεκάδες  κενές οργανικές θέσεις, το υπουργείο υγείας και η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας μετακινεί γιατρούς προς το ΓΝ Τρικάλων για εφημερίες και λειτουργία  του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), απογυμνώνοντας εντελώς την ΠΦΥ. 

Αντί για την πρόσληψη ανάλογης ειδικότητας  γιατρών για τη λειτουργία των κλινικών COVID , των εμβολιαστικών κέντρων κλπ  τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών άλλων ειδικοτήτων! Πρακτική «Ράβε ξήλωνε»  παρά το ότι κλείσαμε ένα χρόνο σε κατάσταση πανδημίας!

Την ίδια στιγμή, που τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας είναι απογυμνωμένα ,«πλημμυρίζουν» από ασθενείς με COVID, οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και άνθρωποι αναγκάζονται να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν  , η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνείται να επιτάξει τις μεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας, να ενισχύσει τη δημόσια υγεία , αλλά συνεχίζει τα “παζάρια” μαζί τους για μεγαλύτερες αμοιβές στα νοσήλια , για εξασφάλιση  νέας «πελατείας» και σίγουρων κερδών. 

Αν και ομολογούν ότι «οι εργασιακοί χώροι έχουν γίνει η βασική πηγή διασποράς», αρνούνται να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Γ.Ν.Τ. & Κ.Υ, δυναμώνουμε τον αγώνα σε κάθε  τμήμα του Γ.Ν.Τ. μας και των Κ.Υ. , δίνουμε το χέρι σε όποιον αγωνίζεται, καλούμε σε στήριξη και σε αλληλεγγύη κάθε εργατικής και λαϊκής κινητοποίησης. 

Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας δράση, συντονιζόμαστε και οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση μαζί με τα Σωματεία των Εργαζομένων, τους Συλλόγους και Φορείς του μαζικού κινήματος στο Νομό μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους να υπερασπισθούμε μαζί την υγεία και τα δικαιώματα μας από την πολιτική που αξιοποιεί την επιδημία για να επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία.

 Καλούμε:

● την Παρασκευή 2 Απριλίου: σε κινητοποίηση στο Κ.Υ. Καλαμπάκας, στις 11πμ

● την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μπροστά στην 7η Απρίλη – Παγκόσμια Μέρα Υγείας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Άμεση Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών  για να μην καταρρεύσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία!!

 Όχι στις μετακινήσεις σε άλλες δομές και δραστηριότητες. 

 Άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 

 Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων “πρώτης γραμμής” για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις.»

Να λειτουργήσουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα για  πιο γρήγορους ρυθμούς εμβολιασμών 

Δώστε Λεφτά για την Υγεία & Όχι για Καταστολή & Τρομοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης