"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παρέμβαση Αχιλλέα Λιούτα για τις αποζημιώσεις των αγροτών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας ανέλαβε πρωτοβουλία για την αποζημίωση αγροτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται πρόσφατα. Αναλυτικά:

Θέμα: Επιστολή προέδρου για τις καταστροφές σε καλλιέργειες του ν. Τρικάλων

Προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ

Κοινοποίηση: Πρόεδρο ΣΑΣΟΕΕ κ. Αλέξανδρο Κοντό

Κύριε Πρόεδρε,

Οι καιρικές συνθήκες του φετινού καλοκαιριού ήταν καταστροφικές για τις καλλιέργειες του Νομού Τρικάλων. Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, είχαν ως αποτέλεσμα να πληγεί το σύνολο σχεδόν, των καλλιεργειών της περιοχής. Ωστόσο, σε ορισμένες καλλιέργειες, όπως τα πεπονοειδή, οι ζημιές είναι  εκτεταμένες. Λόγω ακριβώς των βροχοπτώσεων τα πεπόνια σάπισαν στα χωράφια με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι παραγωγοί οι οποίες φτάνουν ακόμη και σε ποσοστό 100%.

Επίσης, σε περιοχές του Νομού μας σημειώθηκε τόσο τον Ιούνιο όσο και στις αρχές Ιουλίου χαλαζόπτωση με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς  οι καλλιέργειες πεπονιών, βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού κ.α.  Τα χωριά οι καλλιεργούμενες εκτάσεις των οποίων επλήγησαν από χαλαζόπτωση είναι: Γλήνος, Λόγγος, Αγία Κυριακή, Ριζαριό, Μεγάρχη, Κεφαλόβρυσο, Ελευθεροχώρι, Φήκη, Φιλύρα και Πιαλεία.

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή οι πληγέντες παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση αναμένουμε τις ενέργειές σας προκειμένου να εκτιμηθούν έγκαιρα οι ζημιές και να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες μας.

 

Με εκτίμηση

 

Αχιλλέας Λιούτας

 

Πρόεδρος

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης