"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Παρέμβαση για τα λαϊκά στρώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέτρα ανακούφισης για τα λαϊκά στρώματα ζητούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, σύλλογος Γυναικών κ.ά.

 

Κατατέθηκε υπόμνημα που θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων

 

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του Συλ. Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), με την παρουσία εκπροσώπων εργατικών σωματείων, Συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, Αγροτικών συλλόγων και Λαϊκών Επιτροπών του Ν. Τρικάλων, κατέθεσαν την Τρίτη 23.09.2014 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων υπόμνημα το οποίο ζήτησαν να τεθεί σε συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης. Την παρουσίαση του υπομνήματος στη συνεδρίαση έκανε η Βάσω Μπακάση και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το υπόμνημα στο συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση.

Στα αιτήματα που ζητά το υπόμνημα να δοθούν άμεσες λύσεις με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Άμεση μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών, στους άνεργους, στους απλήρωτους και σε όσους αμείβονται κάτω από 600 ευρώ μηνιαίως (μισθωτοί, συνταξιούχοι).

2. Άμεση μείωση κατά 30% των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ και απαγόρευση διακοπής της σύνδεσης για τις παραπάνω κατηγορίες. Πάγωμα της πληρωμής των οφειλών για όσο διάστημα αδυνατούν να πληρώσουν.

pame13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών σταθμών όλα τα παιδιά των οικογενειών που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με πλήρη και σταθερή δουλειά. Να δημιουργηθούν και νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

4. Δωρεάν εγγραφή και φοίτηση για τα παιδιά των ανέργων, στο Δημοτικό Ωδείο του Δήμου.

5. Δωρεάν είσοδος των ανέργων σε παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες που οργανώνει το Πολιτιστικό τμήμα του Δήμου.

6. Καθημερινό δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές στα δημόσια σχολεία και δωρεάν μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία.

7. Πάγωμα των χρεών προς το δήμο, χωρίς προσαυξήσεις για: ανέργους, απλήρωτους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή 4μελή οικογένεια (200.000 ευρώ και 100 τ.μ. για το ζευγάρι).

8. Να προβλεφθούν χώροι για τις ανάγκες στέγασης, όσων αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο και τους γίνεται έξωση, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Δήμου Τρικκαίων.

9. Με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Τρικκαίων, να ενοικιασθούν χώροι κατοικήσιμοι για να στεγαστούν σπουδαστές, παιδιά ανέργων ή φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν στην πόλη μας και που οι ανάγκες τους δεν καλύπτονται από της έλλειψη φοιτητικών εστιών.

10. Δημιουργία κρατικής αγοράς, που θα συγκεντρώνει και θα διαθέτει τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και υγιεινής σε ανέργους, απλήρωτους, μερικώς απασχολούμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

11. Να επαναλειτουργήσει ο ΟΕΚ, εξυπηρετώντας τους σκοπούς της ίδρυσής του. Άμεση δημοπράτηση και ανέγερση νέων Εργατικών Κατοικιών στην πόλη μας.

Άμεση κατασκευή σπουδαστικών εστιών για τους σπουδαστές του ΤΕΙ και του ΣΕΦΑΑ της Πόλης μας.

12. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες του δήμου και όχι με ελαστικές μορφές εργασίας και τα άθλια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα απασχόλησης να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ και να πληρώνεται κάθε μήνα»

 

Οι Γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Συλλόγου Γυναικών, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, Αγροτικών συλλόγων και Λαϊκών Επιτροπών του Ν. Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης