"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Παραδόθηκε η ανακαινισμένη Β’ Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

00
Παραδόθηκε η ανακαινισμένη Β’ Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προϋπολογισμού 5,7 εκατ. ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Στη νέα αυτή πτέρυγα πρόκειται να λειτουργήσει η Β’ Παθολογική Κλινική, η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και η Μονάδα Χημειοθεραπείας, ενώ στο χώρο που βρισκόταν η Β’ Παθολογική θα στεγαστεί η Ψυχιατρική Κλινική.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ Ιγνάτιος παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού, του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κώστα Καραμπάτσα, του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή, των νεοεκλεγόντων βουλευτών Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Μάκη Μπαλλή, Κώστα Δελημήτρου και Χρήστου Μπουκώρου, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κ.α.
00
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς με την ολοκλήρωση προσθήκης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου, αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος χαρακτήρισε το έργο «δώρο θεού» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο πλέον θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του σε νέες υποδομές.
00
Ο κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο σύντομα θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του, έτσι ώστε το Νοσοκομείο πλέον να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, με σύγχρονες κλίνες, ξενοδοχειακό εξοπλισμό και ανακαινισμένους χώρους. Ακόμη, τόνισε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν στη Μαγνησία και άλλα έργα στον τομέα της υγείας, όπως η προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου που πρόσφατα ξεκίνησε, η ηλεκτροδότηση του Περιφερειακού Ιατρείου Καναλίων και το Κέντρο Υγείας Σούρπης: «Ως αιρετή Περιφέρεια επιθυμούμε την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να ολοκληρωθούν τα 50 έργα στον τομέα της υγείας, προϋπολογισμού 49,8 εκ. ευρώ, που έχει εντάξει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ΕΣΠΑ, κάποια εκ των οποίων λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στα αρμόδια Υπουργεία και στις επιτροπές αξιολόγησης των νοσοκομειακών μονάδων, έχουν μείνει πίσω. Όσα έργα δεν ολοκληρωθούν, δε μπορούν να συνεχιστούν στο επόμενο ΕΣΠΑ, γι’ αυτό πιέζουμε να λειτουργήσουν οι επιτροπές, να συμβασιοποιήσουμε τα έργα και να προχωρήσουμε άμεσα», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του, κ. Κώστας Καραμπάτσας, υπογράμμισε ότι λύνεται πλέον και η τελευταία ξενοδοχειακή ανισότητα στο Νοσοκομείο, τονίζοντας ότι ήταν σημαντικό να υπάρχουν σύγχρονες υποδομές. Ο ίδιος, σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια και τους βουλευτές της Μαγνησίας το προηγούμενο διάστημα και ευχήθηκε να συνεχιστεί: «Η περίοδος του ΕΣΠΑ κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς και έχω την πεποίθηση ότι κάθε ευρώ που μπαίνει για τη δημόσια υγεία συνιστά και αποτελεί την πιο παραγωγική επένδυση για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, Γιώργος Κίτσιος και Θανάσης Λιούπης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του Γ.Ν. Βόλου “Αχιλλοπούλειο”– συμπλήρωση του Ψ.Τ. Ενήλικων, κατασκευή ψυχιατρικού τμήματος παίδων και έφηβων και ανακατασκευή παλαιάς πτέρυγας Γ.Ν. Βόλου για την δημιουργία Β’ παθολογικής κλινικής και μονάδας μεσογειακής αναιμίας» είναι προϋπολογισμού 5.700.000 € και ποσού σύμβασης 3.800.175 €. Φορέας Υλοποίησης είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε..

Φυσικό Αντικείμενο Έργου:
Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την ανακατασκευή της παλαιάς πτέρυγας του Γ.Ν. Βόλου για την εγκατάσταση της Β’ Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας καθώς και την συμπλήρωση του Ψ.Τ. Ενηλίκων και την δημιουργία Ψ.Τ. Παίδων και Εφήβων, με σκοπό την δημιουργία Ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα.

Με την ολοκλήρωσή του θα παραδοθεί μία Παθολογική Κλινική με 31 κλίνες, μια Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας 10 κλινών και ένας ολοκληρωμένος Ψυχιατρικός Τομέας, αποτελούμενος από Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων και Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων και Εφήβων συνολικά 29 κλινών, όλα σε άμεση επικοινωνία και συνέργεια με το υφιστάμενο Νοσοκομείο.

Οι επεμβάσεις για την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, αφορούν στην ΒΑ και την ΝΔ πτέρυγα του Παλαιού Νοσοκομείου του Βόλου σε δύο φάσεις, οι οποίες έχουν άμεση εμπλοκή μεταξύ τους.

Το Α’ Επίπεδο της ΒΑ πτέρυγας που θα στεγάσει την Β’ Παθολογική Κλινική και την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας ήταν κενό και από εκεί ξεκίνησε η εργολαβία. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο εν λόγω επίπεδο, μεταφέρονται οι ανωτέρω μονάδες (Β’ Παθολογικής και Μεσογειακής Αναιμίας) που σήμερα στεγάζονται στο Α’ και Β’ επίπεδο της ΝΔ Πτέρυγας (Α’ φάση).

Μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των μονάδων, ξεκινούν οι εργασίες στην ΝΔ Πτέρυγα με την προσθήκη και την ανακατασκευή – αναδιαρρύθμιση των τριών επιπέδων της πτέρυγας για την στέγαση του Ψυχιατρικού Τομέα. (Β’ Φάση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης