"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Παραστάσεις Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών πρώην στρατοπέδο Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48), κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, 6 μ.μ. δίνεται παράσταση Καραγκιόζη με εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Πληροφορίες καθημερινά :

– Δ/νση Πολιτισμού (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων) Γαριβάλδη 8

Τηλ. επικοινωνίας 24313 53569

– ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ Τηλ. επικοινωνίας 24310 73066

Παράλληλα πραγματοποιούνται οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κατόπιν συνεννοήσεως για σχολικά τμήματα.

Στις παραστάσεις με έργα Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη, παρουσιάζονται έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο τα οποία επώνυμοι και ανώνυμοι καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει και ο κόσμος έχει αγαπήσει. Έτσι το ΔΘΣ συνεχίζει επάξια την παράδοση του Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη, ένα ιδιαίτερο είδος με ξεχωριστή θέση στην νεοελληνική λογοτεχνία και στο θέατρο το οποίο κατέστη σύμβολο ενός ολόκληρου λαού, ταυτίστηκε με τις περιπέτειες και τα πάθη του και εξέφρασε τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Επιπλέον παρουσιάζονται νέες συνθέσεις με ευρηματικούς διαλόγους και πρωτότυπες υποθέσεις που ανανεώνουν την τέχνη του Καραγκιόζη, και αφουγκράζονται την σύγχρονη πραγματικότητα και εκφράζουν τον σημερινό νεοέλληνα.

Εκτός από το καλλιτεχνικό μέρος των παραστάσεων ο εμψυχωτής Ν. Τζίκας καλύπτει εξ’ ολοκλήρου και τον τεχνικό τομέα. Κατασκευάζει τις φιγούρες τόσο του παραδοσιακού ρεπερτορίου όσο και των νέων ιστοριών, φτιάχνει και συνθέτει τα σκηνικά , επενδύει με μουσική κάλυψη (ανάλογη με το ύφος και το θέμα του κάθε έργου) . Σε κάθε δε παράσταση μεριμνά ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση και στην εξέλιξη των έργων Καραγκιόζη και να γνωρίζουν τις τεχνικές χειρισμού της κάθε φιγούρας και τον τρόπο με τον οποίο στήνεται η οθόνη και το σκηνικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης