"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Παρεμβάσεις για τις παιδικές χαρές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση για τη δυνατότητα και την αναγκαιότητα πιστοποίησης της πρώτης στον Δήμο Τρικκαίων παιδικής χαράς, έκανε στη χθεσινή του συνεδρίαση το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων. Πρόκειται για την παιδική χαρά στο Βαρούσι, η οποία, στην οδό Βίρβου, αποτελεί σημείο αναφοράς για μια ευρύτατη περιοχή, συγκεντρώνοντας σημαντικό αριθμό παιδιών. Η πρόσφατη παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών για τις παιδικές χαρές, ως γνωστόν, οδήγησε στο κλείσιμό τους, προκειμένου, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες, να πιστοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν εκ νέου. Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένη τη βούληση για προστασία των παιδιών, οι συγκεκριμένες οδηγίες απαιτούν εργασίες με υψηλότατο κόστος. Ετσι, μετά από γνωμοδοτικού χαρακτήρα εισήγηση του συμβούλου κ. Στέφανου Φωλίνα, στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης. Κι αυτό, διότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά δεν απαιτεί αυτό το κόστος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, για να δοθεί άδεια, θα πρέπει ο κρατικός οργανισμός ΕΒΕΤΑΜ να δώσει πιστοποίηση για το δάπεδο και τα παιχνίδια. Δηλαδή, ο φορέας πιστοποίησης να ελέγξει τεχνικά το δάπεδο ασφαλείας και τα παιχνίδια στις παιδικές χαρές και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά. Η παιδική χαρά του Βαρουσίου βρίσκεται πολύ κοντά στην πιστοποίηση και αδειοδότησή της, αφού ο εν λόγω φορέας έχει συντάξει τεχνική έκθεση και έχει αποφανθεί ότι απουσιάζουν ελάχιστα για να πιστοποιηθεί.

Αφού δοθεί η ανωτέρω πιστοποίηση, η επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών του Δήμου πραγματοποιεί αυτοψία και, αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, εισηγείται την αδειοδότηση. Οι προϋποθέσεις αυτές είναι: η περίφραξη, ο φωτισμός, η πόρτα εισόδου-εξόδου, η βρύση κ.α. Στην εν λόγω παιδική χαρά απουσιάζει περίφραξη κάποιων μέτρων και πόρτα εισόδου-εξόδου. Υπάρχουν τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, υπάρχει βρύση, ενώ η παιδική χαρά απέκτησε πριν ενάμισι χρόνο, δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονα παιχνίδια.

Μετά την εισήγηση, η πρόεδρος κ. Ιωάννα Σιάφη ζήτησε την ψήφο των μελών και διαπιστώθηκε η ομοφωνία και η διάθεση για επίλυση ενός προβλήματος. Το συμβούλιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να γνωμοδοτήσει θετικά για την αδειοδότηση της παιδικής χαράς. Επομένως, πρώτα θα αποσταλεί στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών αίτημα για σύνταξη προϋπολογισμού των απαιτούμενων εργασιών στη συγκεκριμένη παιδική χαρά. Ακολούθως, το θέμα θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα πρέπει να αποφασίσουν για την προώθηση των υπόλοιπων απαραίτητων διαδικασιών. Επίσης, θα πρέπει – όπως επισημάνθηκε από το σύνολο των συμβούλων – να γίνουν συντονισμένα, οι αντίστοιχες ενέργειες για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές που βρίσκονται στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων (και οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος παιδιών), προκειμένου και εκείνες με τη σειρά τους να επιχειρηθεί να αδειοδοτηθούν.

 

varousi2 varousi3

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης