"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για σοβαρά θέματα της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίωνο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Γιώργος Καϊκης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

  1. Για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα υπαλλήλου του Δήμου Τρικκαίων:

Πέρασε μια βδομάδα  από την τραγική απώλεια δημοτικού υπαλλήλου ,από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της δουλειάς ,και θα θέλαμε να ενημερωθούμε αν ξεκίνησε η διαδικασία ανάκρισης από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συνταχθεί η ”έκθεση αυτοψίας” για τις συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, αν εφαρμόζονται όλα εκείνα που ορίζονται στον κώδικα δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

  1. Για την παρακράτηση του Επιδόματος Βαρέων και Ανθυγιεινών από το Δήμο Τρικκαίων:

      Ρωτάμε πότε θα επιστραφεί το μέρος του επιδόματος των Βαρέων και Ανθυγιεινών σε εργαζόμενους του δήμου που παρακρατήσατε, αφού πλέον η περικοπή του πήρε παράταση από την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι ως δημοτική αρχή δείχνετε ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά όταν είναι να περικόψετε δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ από την άλλη  κωλυσιεργείτε στην απόδοση των μέσων ατομικής προστασίας και των χρημάτων που πρέπει να αποδοθούν για τα έτη 2012-2016.

  1. Για το περιβαντολλογικό τέλος-χαράτσι στο νερό .

Εκφράσαμε την καταγγελία μας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υλοποιώντας την Οδηγία-Πλαίσιο της Ε.Ε 2000/60 για τα νερά, με την οποία το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπορεύσιμο και συνάμα κερδοφόρο προϊόν, επιβάλλει νέο χαράτσι (περιβαλλοντικό τέλος), μέσα από τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και άρδευσης, πλήττοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά,

που θα δουν αύξηση στον λογαριασμό της ύδρευσης, αλλά και τους αγρότες που θα πληρώσουν αρκετά ευρώ περισσότερα το στρέμμα, για την άρδευση των χωραφιών τους. Η ΔΕΥΑΤ έρχεται να παίξει το ρόλο του φοροεισπράκτορα με το 2,5% του τέλους να πηγαίνει  στην ΔΕΥΑΤ.

Θεωρούμε ότι το νερό πρέπει να υπάρχει ως δημόσιο αγαθό και να παρέχεται στους δημότες άφθονο, φθηνό και άριστης ποιότητας. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά  να μην  εφαρμοστεί η  ΚΥΑ για την επιβολή του «περιβαλλοντικού τέλους» στο νερό και διεκδικεί την χρηματοδότηση των περιφερειών και δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας, άρδευσης και προστασίας του περιβάλλοντος. 

  1. Για την άσχημη κατάσταση στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας.

Σε επίσκεψή μας στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας διαπιστώσαμε σε χώρους των αποδυτηρίων σοβαρά προβλήματα όπως: Χαρακτηριστική καθίζηση του εδάφους, αποκόλληση τοίχων , μεγάλες ρωγμές, εμφανή σημάδια εισροής νερού από την σκεπή και μάλιστα πάνω από ηλεκτρικό πίνακα, εκτεθειμένα καλώδια στον κύριο αγωνιστικό χώρο. Ρωτάμε τι άμεσα μέτρα θα πάρετε για την αποκατάσταση όλων των παραπάνω, ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να είναι ασφαλής στην πρόσβαση των αθλουμένων και τι σχεδιασμό έχετε σε μια προοπτική να ελεγχθούν μεταξύ άλλων και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου για τη στατική επάρκειά τους κλπ.

  1. Για την έλλειψη ναυαγοσώστη στο κολυμβητήριο .

Σε ένα χώρο μαζικής άθλησης όπως το δημοτικό κολυμβητήριο δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, κάτι που επιβάλλεται από τη νομοθεσία. Γιατί τόσο καιρό δεν υπήρξε μέριμνα για την πρόσληψη ναυαγοσώστη, τι θα πράξετε άμεσα για την πρόσληψή του, για να μην χρειαστεί ”κατόπιν εορτής” να μιλάμε για εγκληματική αμέλεια;

  1. Η ματαίωση της κατασκευής νηπιαγωγείου στην πλατεία Βουβής.

Η αρνητική εξέλιξη όσον αφορά στην κατασκευή νηπιαγωγείου στην πλατεία Βουβής, αφού υπάρχει απορριπτική τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ επιβάλλει συγκεκριμένες και αποφασιστικές ενέργειες που θα πρέπει να προβείτε για την ανεύρεση χώρου με οποιοδήποτε τρόπο, πχ απαλλοτρίωση, για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η περιοχή.

  1. Για την άσχημη κατάσταση της οδού Απόλλωνος.

Η οδός Απόλλωνος, με τις τεράστιες καθιζήσεις που εμφανίζει στο κομμάτι του πεζόδρομου, εκτός της αντιαισθητικής εικόνας αποτελεί κίνδυνο για τους πεζούς και όχι μόνο. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση της φθοράς.

  1. Για το πρόγραμμα της ρομποτικής σε σχολεία

Για το  ζήτημα που προέκυψε με το πρόγραμμα της ρομποτικής σε σχολεία του δήμου μας, επισημαίνουμε τα εξής: Όσο θα εμπλέκεται η τοπική διοίκηση και οι ΜΚΟ σε ζητήματα εκπαίδευσης θα έχουμε τέτοια προβλήματα. Η μεταφορά η αρμοδιότητα της εκπαίδευσης από το κράτος στους δήμους και τις ΜΚΟ οδηγεί στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο κύριος Δήμαρχος είναι φανατικός οπαδός  της εμπλοκής δήμου, ΜΚΟ και επιχειρηματιών στην εκπαιδευτική διαδικασία , γι’ αυτό εμφανίζει  τιμωρητικές συμπεριφορές στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία που αντιδρούν στις προθέσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιώργο γερά ταραξέ τους τα νερά!!! Σε θέλουμε στο δεύτερο γύρο για να πάθουν black out!!! Έτσι, για να λέγονται τα πράγματα με τ’ όνομά τους.Πήξαμε με την εικονική πραγματικότητα στην “έξυπνη πόλη” μας. Από το πρωί έχουν ανοίξει μπροστά μου 4 έξυπνες λακκούβες , έχω γυρίσει πόσες γυροβολιές για να βρω μια κουτή θέση πάρκινγκ, τελικά δε βρήκα κουτή αλλά μια έξυπνη στο δημοτικό πάρκινγκ με 1,60€ την ώρα! και άλλα τέτοια ωραία…αλλά και για τον άδικο χαμό του δημοτικού υπαλλήλου μόνο Καικής βγήκε με θάρρος να καταγγείλει και να ζητήσει ευθύνες από τους μάλλον ανεύθυνους….Γιώργο μη μασάς σε στηρίζουμε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης