"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Παρεμπιπτόντως: Η κομματική Ελλάδα πλησιάζει στην ώρα μηδέν…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην κομματική Ελλάδα, στην Ελλάδα που και η έννοια της διαφορετικότητας έχει χαθεί, εδώ που στο βωμό της κομματικής διαφθοράς θυσιάζονται όλα, εδώ, που αντί οι κυβερνώντες υπαλληλίσκοι των ευρωάτλαντων αγρίων, πολεμοχαρών και αποικιοκρατών να αποτρέψουν ένα αφύσικο και ατέρμονο προσκύνημα της ελληνικής ζωής στη δύση, το ενθαρρύνουν με κάθε πονηρό, αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό μέτρο. Εδώ στο άμορφο πεδίο των ποικίλων, άδειων και μάταιων κομματικών αντιπαραθέσεων, εδώ στην Ελλάδα των ανέργων και των φτωχών, των επαιτών και των αυτοχειριών, των αρπάχτρων και των υποταχτικών, εδώ η Αντιπαράθεση μεταξύ του λαού και της κομματικής Ελλάδας, βρίσκει τη θέση της.

Όσο και να μη φαίνεται, ο διεκδικητής λαός, ο χαμένος στην κομματική αιθαλομίχλη, ο εγκλωβισμένος στο ψέμα, στην κλεψιά και στην κοινωνικοοικονομική αφαίμαξη, ετοιμοπαράδοτος πλέον για την πλήρη υποταγή του, αρνείται κάθε τι αρνητικό που του επιβάλλουν και αποφασισμένος σκύβει στο εγκαταλειμμένο καμίνι του, ετοιμάζεται να ανάψει τη φωτιά για να πλημυρίσουν οι ήχοι του σφυριού καθώς, πάνω στο αμόνι θα σφυρηλατεί τον πέλεκυ της δικαιοσύνης…

Άπαντες οι δακτυλοδεικτούμενοι «ηγέτες», μικροί και μεγάλοι, από τζάκια και με τρανά ονόματα, αυτοί που αποτελούν τις κομματικές νομενκλατούρες, αυτοί που έζησαν ζωή χαρισάμενη σε βάρος του λαού, αυτοί που πολλοί γεράσανε και δεν λένε να φύγουνε αλλά και οι νεότεροι που επαναφορτίζονται από βραχυκυκλωμένους πόλους και πηνία, ας βοηθήσουν στην ομαλή αναχώρησή τους. Καιρός να πάψουν να παίζουν άλλο με τη φωτιά και ας μάθουν…, «πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα και όλους θα σας κάψει».

Τρίκαλα 25-09-2014

 

 

 

Βάιος Φασούλας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παρεμπιπτόντως: Η κομματική Ελλάδα πλησιάζει στην ώρα μηδέν…

    Baios, H komatiki Ellada exei idi ftasi stin ora miden kai h fotia exi idi kapsi olo ton ftoxo lao. Ean den yparksi grigori katanoisi metaksi afton pou kibernoun tote to mpourloto (ean to leo kala) 8a ekragi kai ali kai alimonono giati 8a doume ta idia kai xirotera apo afta pou blepoume stis gitonikes mas anatolikes xores.Nomizo pos ir8e h ora olos o kosmos na bgi epitelous eriika sto dromo apo tin Kakabia ston Ebro, apo ti Florina sto Kastelorizo san mia gro8ia, xoris misos kai me adelfokotita na dosi ena xastouki stin kibernisi…..diaforetika oti ki an leme einai san tis babos mou ta parami8ia “mia fora kai ena kero”. Prepi epi telous na papsoun na pezoun tin koloki8ia………….pote den einai arga…..alla prepi na gini grigora prin sbisi i spi8a tis elpidos…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης