"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων για τη Δυτική Θεσσαλία από την Περιφέρεια

lafarm

Σχετικά άρθρα

perifereia a

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στη Θεσσαλία, παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στη Λάρισα, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου του ΔΣ της ΠΑΔΥΘ Α.Ε., κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός για την περιοχή μας, με βάση και το πλήθος των προτάσεων – παρατηρήσεων που η αναπτυξιακή εταιρία της δυτικής Θεσσαλίας απέστειλε στους μελετητές, στη διάρκεια της διαβούλευσης.

Ως γνωστόν, η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί κυρίαρχο μέλημα για τη χώρα και, επομένως, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, η σύνταξη του Σχεδίου αποτελούσε πρώτιστο μέλημα.

Η σχετική διαδικασία διαβούλευσης που ξεκίνησε ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, ουσιαστικά ενσωμάτωσε τις προβλέψεις για ενέργεια που ήδη πραγματοποιείται από την ΠΑΔΥΘ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων (ΜΕΑ), τη νέα μονάδα που θα προστεθεί στον ΧΥΤΑ στη θέση «Παλαιοσαμαρίνα», δημιουργώντας νέα δεδομένα για τη δυτική Θεσσαλία, που εδώ και χρόνια διαθέτει τον ΧΥΤΑ.

Παραλλήλως, η ίδρυση ενός «Πράσινου Σημείου» σε Τρίκαλα και Καρδίτσα (για απόβλητα που δεν «χωρούν» ούτε στους κανονικούς, ούτε στους μπλε κάδους απορριμμάτων», αποτελεί το επόμενο βήμα. Σε επίπεδο, δε, οργάνωσης, η ΠΑΔΥΘ επιμένει και η ΠΕΔ Θεσσαλίας το προέκρινε ως αίτημα, οι ΦΟΣΔΑ, δηλαδή οι φορείς διαχείρισης των απορριμμάτων, να παραμείνουν ως έχουν. Όλο αυτό το Σχέδιο βαίνει προς έγκριση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης