"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Πατριωτική Κίνηση: Το νέο πολιτικό μας σύστημα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

                           www.newpoliticalsystem.gr  ή  www.newpoliticalsystem.eu

                                       E-mail:  p.vlachos53@gmail.com

                         Ανακοίνωση -πρόσκληση όλων των πολιτών

    Κυρίες και κύριοι- Ελληνίδες και Έλληνες

  Τις μέρες αυτές πριν από 200 χρόνια, ξεκίνησε η εξέγερση των Ελλήνων επαναστατών για την απελευθέρωση της χώρας μας  από τον Οθωμανικό  ζυγό. Η εξέγερση αυτή, μετά από μια οκταετία  αλλεπάλληλων πολεμικών συγκρούσεων, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους.

 Τις μέρες  αυτές, 200 χρόνια μετά, επέλεξα να ανακοινώσω στον Ελληνικό Λαό την πρωτοβουλία για την ίδρυση της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ –ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η παρούσα κίνηση αποτελεί μια ενέργεια καθαρά πατριωτικού χαρακτήρα χωρίς περαιτέρω κομματικές επιδιώξεις, η οποία  αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη θεσμική μεταρρύθμιση του πολιτικού μας συστήματος, με βάση το οποίο γίνεται η διακυβέρνηση της χώρας μας, ώστε αυτό να λειτουργεί ως πραγματική Δημοκρατία.

 Είναι γεγονός ότι το υπάρχον σήμερα πολιτικό μας σύστημα είναι  θεσμικά ατελές ως προς τη δημοκρατική του λειτουργία και  αυτό αποτελεί τη βασική αιτία όλων των δεινών της νεότερης μας ιστορίας, συμπεριλαμβανομένης εντός αυτών και της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Για το λόγο αυτό είναι άμεσα αναγκαία η ριζική μεταρρύθμιση του, μέσω της οποίας το νέο πολιτικό μας σύστημα θα αποκτήσει τις αναγκαίες δομές μιας πραγματικής δημοκρατίας η οποία θα αποσκοπεί στη διαρκή ευημερία  του Λαού μας.

  Στο υπάρχον ελλιπές και θεσμικά ατελές πολιτικό μας σύστημα, οι ηγέτες των πολιτικών  κομμάτων, άλλα υπόσχονται προεκλογικά στους πολίτες και αφού μέσου της ψήφου των πάρουν την εξουσία κάνουν τα εντελώς αντίθετα των υποσχεθέντων, ακόμη και να οδηγούν τη χώρα στη  χρεωκοπία και να μην έχουν για αυτό καμία συνέπεια.  

  Για το λόγο αυτό η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ καλεί όλους τους  πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησης,  να συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο διάλογο για την αναμόρφωση του υπάρχοντος πολιτικού μας συστήματος  και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός  ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ το οποίο θα έχει ως επίκεντρο τον  πολίτη και την ευημερία του.

 Από πλευράς της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ παραθέτει μια σειρά προτάσεων οι οποίες παρουσιάζονται εκτενώς στο βιβλίο με τίτλο “ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΜΑΣ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ”

  Το πλαίσιο των εν λόγω προτάσεων πρόκειται να αποτελέσει την εναρκτήρια αρχή  του διαλόγου για την αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος. Πρέπει να εννοηθεί ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κάνει ελεύθερα τις παρατηρήσεις του επί των προτάσεων που παρατίθενται στην εν λόγω μελέτη καθώς επίσης και να προσθέσει ή να προτείνει οποιοδήποτε θέμα νομίζει ότι θα συμβάλει στην προώθηση των διεργασιών της δημιουργίας του ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, μέσω του οποίου θα λειτουργήσει η πραγματική δημοκρατία στη χώρα μας.

 Μια σύντομη περιγραφή των αρχικών προτάσεων οι οποίες θα συμβάλλουν στην έναρξη του ανοικτού διαλόγου,  καθώς περιγράφονται ανά θεματική ενότητα στα επί μέρους κεφάλαια του βιβλίου “ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΜΑΣ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ”  είναι οι ακόλουθες:Κεφάλαιο 1ο : Στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται το ζήτημα της ηθικής κρίσης, το οποίο είναι η πρωταρχική αιτία της γενικότερης κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αποτροπή της οποίας προτείνεται η τήρηση μιας σειράς ηθικών αρχών, οι οποίες εμπεριέχονται στον Κώδικα της ορθής πρακτικής και δεοντολογίας για την καλή διακυβέρνηση. 

Κεφάλαιο 2ο : Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται η ανάλυση των λόγων για τους οποίους επιβάλλεται η θεσμική μεταρρύθμιση του πολιτικού μας συστήματος, τονίζεται η γήρανση του ως σύστημα διακυβέρνησης καθώς και οι πολλαπλές θεσμικές ανικανότητες του, να προσδώσει τη δέουσα ευημερία στους πολίτες.

Κεφάλαιο 3ο : Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η αναλυτική περιγραφή όλων των θεσμικών οργάνων του νέου πολιτικού μας συστήματος καθώς και οι λειτουργίες αυτών.    

Κεφάλαιο 4ο: Στο τέταρτο κεφάλαιο προτείνεται η δημιουργία της Ελληνικής Γερουσίας και αναλύεται ο ρόλος της ως ελεγκτικού και συμβουλευτικού οργάνου της Βουλής και ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κεφάλαιο 5ο: Στο πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται η αναγκαιότητα της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Κεφάλαιο 6ο: Στο έκτο κεφάλαιο περιγράφεται η οργανωτική δομή και η θέση των πολιτικών κομμάτων και ο αναβαθμισμένος ρόλος των ως βασικών φορέων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εντός του νέου πολιτικού μας συστήματος.

Κεφάλαιο 7ο: Το έβδομο κεφάλαιο περιλαμβάνει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις, οι οποίες  θα αποτελέσουν το διακύβευμα του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος.

   Ελληνίδες και Έλληνες, Πατριώτισσες και Πατριώτες.

  Η κρίση που διανύουμε ως κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο, η οποία έχει κάνει αισθητή την αρνητική της επιρροή σε όλες τις εκφράσεις της ζωής μας και ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή είναι το διαχρονικά συσσωρευμένο αποτέλεσμα των λαθών και των παραλείψεων καθώς και της εγκληματικής αδιαφορίας των κάθε είδους πολιτικών ηγετών που το ατελές θεσμικά πολιτικό σύστημα τους επέτρεπε, καθότι αυτό ήταν δημιούργημα των δικών τους μέτρων και επιδιώξεων και όχι των μέτρων  της ευημερίας του Ελληνικού Λαού.     

Τις μέρες αυτές συμπληρώνονται  200 χρόνια από την εξέγερση των Ελλήνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία από την σκληρή Οθωμανική κυριαρχία. Το ουσιαστικό ζήτημα της επανάστασης του 1821, πέραν των εορτασμών, η εικόνα των οποίων θα παρέλθει, είναι η δικαίωση των προσδοκιών και του γενικότερου πνεύματος των επαναστατών  του 1821 καθώς αυτό εκφράστηκε στα πρώτα συντάγματα της επαναστατικής περιόδου.       

  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ επιδιώκει μέσω της θεσμικής μεταρρύθμισης του υπάρχοντος πολιτικού μας συστήματος, οι πόθοι, τα όνειρα και τα οράματα των επαναστατών του 1821, τα οποία ήταν εμποτισμένα από το πνεύμα της ελευθερίας και των δημοκρατικών ιδεωδών, τα οποία προσέκρουσαν στα τείχη των μοναρχικών  και  αντιλαϊκών  καθεστώτων  που  επικράτησαν από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους έως σήμερα και εξανεμίστηκαν, θα πρέπει να βρουν τη δικαίωση των, 200 χρόνια μετά και αυτό απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας. Ο αγώνας για την ελευθερία που ξεκίνησε το 1821 δεν έχει δικαιωθεί ακόμη σήμερα, γιατί ποτέ στη χώρα μας δεν υπήρξε πραγματική δημοκρατία, η οποία να αποβλέπει στην ευημερία των Ελλήνων πολιτών.  

  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ προτείνει μια σειρά σημαντικών θεσμικών καινοτομιών μέσω των οποίων το πολιτικό μας σύστημα θα γίνει πραγματική δημοκρατία, αυτό είναι το πλέον σημαντικό βήμα για την εθνική μας αναγέννηση η οποία είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί όταν ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός είναι στο περιθώριο των εξελίξεων.

  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ θαπροσδώσει στο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας την πιο σημαντική ώθηση, ώστε να γίνουν τα αναγκαία βήματα προόδου για να απεμπλακούμε από την πορεία προς τη γενικευμένη παρακμή, που μας οδήγησε το παρόν ατελές θεσμικά πολιτικό σύστημα, μέσω του οποίου ασκείτε η διακυβέρνηση της χώρας μας.

Το πλαίσιο του διαλόγου           

 Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ έχει  ως απώτερο  σκοπό τη βελτίωση του πολιτικού μας συστήματος, και αυτό θα υλοποιηθεί μέσω του διαλόγου με τους πολίτες. Προς το παρόν, λόγω πανδημίας ο διάλογος θα γίνεται μέσου των ηλεκτρονικών μέσων κυρίως του ιντερνέτ και του facebook, μετά τη λήξη της πανδημίας θα ακολουθήσει η διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και άλλων αντίστοιχων εκδηλώσεων και ο διάλογος θα γίνεται με την προσωπική παρουσία των συμμετεχόντων.

 Ο κάθε πολίτης, αναγνώστης και μελετητής ή όχι, των προτεινόμενων θεσμικών μεταβολών και καινοτομιών, καθώς αυτές αναφέρονται στο βιβλίο ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ,  έχει αν το επιθυμεί, τη δυνατότητα της διατύπωσης των αντίστοιχων σχολίων ή παρατηρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των τεκμηριωμένων διαφωνιών, με ευπρεπή , ευγενικό, απλό, σαφή και κατανοητό τρόπο στην ιστοσελίδα με τίτλο www.newpoliticalsystem.gr ή στο www.newpoliticalsystem.eu ή στο e-mail  P.Vlachos53@gmail.com .

  Ευελπιστώ ότι το μεγάλο πλήθος των Ελλήνων πολιτών να αντιληφθεί το νόημα και προ πάντων τη σημασία των προτεινόμενων  θεσμικών αλλαγών του πολιτικού μας συστήματος, να τις ενστερνιστεί και να πράξει ανάλογα όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Από πλευράς μου, θα ήθελα να δηλώσω τα παρακάτω για την τήρηση των οποίων δεσμεύομαι  για πάντα:

  1. Η μόνη μου επιδίωξη μέσω της  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ είναι η θεσμική αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος ώστε αυτό να μεταβληθεί σε πραγματική δημοκρατία και αυτό επειδή θεωρώ το θέμα των θεσμικών ατελειών του πολιτικού μας συστήματος, ως το μείζον ζήτημα από το οποίο έχουν προκύψει όλα τα δεινά της χώρας μας ως Νέου Ελληνικού Κράτους. 
  • Δηλώνω επίσης ότι παραμένω και θα παραμείνω πάντα κομματικά ανένταχτος, γιατί αυτό μου προσδίδει τη δυναμική της ελευθερίας της σκέψης, ώστε να βλέπω ξεκάθαρα το σύνολο της πολλαπλότητας των δυναμικών ισορροπιών, οι οποίες πρέπει να δομούν και να συνθέτουν ένα πράγματι δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που αποσκοπεί  στην πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη  και ευημερία των Ελλήνων πολιτών. Καθότι είναι κατανοητό ότι η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα, δημιουργεί στοιχεία μεροληψίας ως προς την επιστημονική ανάλυση των ροών της κοινωνικής δυναμικής των κάθε είδους επί μέρους θεσμικών συλλογικοτήτων, εντός του κοινωνικοπολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι.
  • Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙ-ΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ δεν αποτελεί πολιτική πράξη κομματικού χαρακτήρα, αλλά μια πρόταση κοινωνικοπολιτικής τεχνικής αναδιοργάνωσης του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας, η οποία στοχεύει στην συνοχή και στην ισχυροποίηση του κοινωνικού ιστού, η οποία είναι αναγκαία για να περάσουμε πιο ανώδυνα την ταραγμένη δεκαετία των πολλών θλίψεων και των καταστροφών η οποία επέρχεται και έχουμε ήδη ξεκινήσει να διανύουμε.   Συνεπώς η προσωπική μου θέση έναντι των πολιτικών κομμάτων και της πολιτικής γενικότερα θα είναι αυστηρά ουδέτερη και τούτο γιατί το κοινωνικοοικο-νομικό γίγνεσθαι, μοιάζει με κυματίζουσα θάλασσα, που αν είσαι μέσα της, δεν έχεις τη δυνατότητα να παρατηρείς με ακρίβεια και αμεροληψία τις μεταβολές και την ορμή των κυμάτων της.         

                         Αθήνα 25 Μαρτίου 2021

            Με εκτίμηση και αγνούς πατριωτικούς χαιρετισμούς

                              Παναγιώτης  Βλάχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης