"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

“Περίπτερον η Ελλάς”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Κεμανίδης

Στον Σύριζα Τρικάλων το μείγμα αλαζονείας, πολιτικού αμοραλισμού και …”καρεκλοκενταυρισμού”, τους έκανε να επιχαίρουν για τη “νίκη” τους – του Γιάννη Κεμανίδη

Ανέκαθεν, ο δημόσιος χώρος αποτελούσε το “λάφυρο” της κάθε εξουσίας, κυρίως, της κεντρικής και αυτοδιοικητικής, το οποίο χρησιμοποιούνταν για εξαγορά ή ανταμοιβή, (ρουσφέτι), προς την εκλογική πελατεία.

Πλατείες, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, οι ζωτικοί ελεύθεροι χώροι των πολιτών αστικών χώρων, “παραχωρούνται” σε ιδιώτες για εμπορική – επαγγελματική εκμετάλλευση. Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα είναι η χωροθέτηση και λειτουργία περιπτέρων.

Τι και αν οι άδειες για τη λειτουργία τους δόθηκαν σε “αναπήρους πολέμου” και απαγορεύονταν η μεταβίβασή τους; Συνεχίζουν να λειτουργούν ως να ισχύει, εκ παραλλήλου με το “αιωνία αυτών η μνήμη” και το …”αιωνία αυτών η λειτουργία”.

Έγινε γνωστό ότι στην “έξυπνη πόλη” μας, σχεδιάζεται η τοποθέτηση περιπτέρου πάνω στην πλατεία “Αγροτικής εξέγερσης” στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ιπποκράτους. Επειδή, πέραν όλων των άλλων λόγων, που καθιστούν ανεπίτρεπτη αυτή την επιλογή, υπάρχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας οδηγών και πεζών, απέστειλα μία μικρή αναφορά στη Διοίκηση της Τροχαίας Τρικάλων, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της επιλογής.

Εάν, τελικώς, τοποθετηθεί το περίπτερο στη συγκεκριμένη θέση, τότε για όσα τροχαία συμβούν σε αυτόν τον κόμβο, την ευθύνη θα φέρουν ο δήμαρχος και ο διοικητής της τροχαίας.

Ιωάννης Κεμανίδης <vkemanidis@gmail.com>12:44 μ.μ. προς tt.trikalon

Θα ήθελα να σας αναφέρω αντιδράσεις καταστηματαρχών και παροίκων, έναντι σχεδιαζόμενης, από το δήμο Τρικκαίων, τοποθέτησης περιπτέρου επί του πεζοδρομίου της μικρής πλατείας Αγροτικής εξέγερσης, (Ασκληπιού και Ιπποκράτους).

Η πιθανή τοποθέτηση περιπτέρου σε αυτή τη θέση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην κίνηση οχημάτων και πεζών, επειδή θα περιορίζει δραστικά την ορατότητα, κυρίως των οδηγών που κινούνται από την Ιπποκράτους προς την Ασκληπιού.

Σας μεταφέρω τις έντονες ανησυχίες καταστηματαρχών και παροίκων, ώστε η υπηρεσία σας να τις λάβει υπόψιν, κατά την απαραίτητη αυτοψία και να γνωματεύσει αναλόγως.

Γιάννης Κεμανίδης – Κρυστάλλη 3

Τρίκαλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης