"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Περιοδεία του Αλ.Τσίπρα στη Καρδίτσα: «Ασπιρίνες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουν μια ολική καταστροφή »

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Καρδίτσα, στο Μουζάκι και στον Παλαμά περιόδευσε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δει από κοντά τις τεράστιες συνέπειες της μανίας του «Ιανού» που στο πέρασμά του την περασμένη Παρασκευή (18/9), ισοπέδωσε την κοινωνική και οικονομική ζωή στο Νομό μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «ασπιρίνες» μπροστά στην ολική καταστροφή που υπέστη η περιοχή.

Επιπλέον, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί τους πληγέντες και να ανακοινώσει ολικές αποζημιώσεις και γενναία οικονομικά μέτρα δεδομένου ότι οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για καταστροφές σε πολλές επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας έφτασε στην Καρδίτσα γύρω στις 12:30 μ.μ. συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο βουλευτών, πρώην υπουργών, πρωτοκλασάτων κομματικών στελεχών όπως οι κ.κ. Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Ζαχαριάδης, Σπύρος Λάππας, Παναγιώτα Βράντζα, Βασίλης Καραγιάννης και τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας κ. Ηλία Αντωνίου.

Περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πληγέντες καταστηματάρχες και κατοίκους, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστα Ζυγογιάννη, τον πρόεδρο του Εμπορικούς Συλλόγου κ. Περικλή Κορκώτσιο, τον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Αναστάσιο Παλάσκα, οι οποίοι περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη.

Έξω από την Περιφερειακή Ενότητα τον καλωσόρισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νίκος Καραγιάννης και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας πέρασε από επιχειρήσεις της κεντρικής πλατείας μέχρι να αναχωρήσει για το Μουζάκι και τον Παλαμά.

Οι περισσότεροι συνομιλητές του εξέφρασαν την οργή τους για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που θα μπορούσαν να προφυλάξουν την πόλη και το νομό από το μεγάλο κακό, δεδομένου ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται πλημμύρες στην περιοχή.

Όπως τονίστηκε από πληγέντες, στα πρόσωπα των οποίων ήταν φανερή η απόγνωση, δυστυχώς η καταστροφή που έγινε δεν μπορεί να περιγραφεί!

Επίσης, πολλά ήταν τα παράπονα για απουσία των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης από το «μέτωπο» των καταστροφών, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που απαίτησαν από τον κ. Τσίπρα να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για άμεσες και γενναίες αποζημιώσεις.

ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ηρεμήσει τον κόσμο, τους συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία και έθεσε ως κυρίαρχη προτεραιότητα την γρήγορη απόδοση αποζημιώσεων.

Σε δήλωση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στους απελπισμένους ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους μέσα σε λίγες ώρες.

Μίλησε για «ευθύνες που κάποιοι θα πρέπει να τις αναλάβουν», αλλά πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για την αναζήτησή τους διότι προέχει να απαλύνουμε τον πόνο των πληγέντων».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του εκπροσώπου κ. Πέτσα.

Τις χαρακτήρισε «ασπιρίνες» με γνώμονα το μέγεθος της καταστροφής και τόνισε ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίησή τους βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Απηύθυνε δε έκκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να κάνει ότι δεν έκαναν οι Δήμαρχοι, ο περιφερειάρχης και οι υπουργοί του που ήρθαν με ελικόπτερο, αλλά δεν πήγαν στους πληγέντες… Να επισκεφθεί την Καρδίτσα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την τεράστια καταστροφή σον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε με έμφαση ότι είναι πολύ λίγα τα 600, 5.000 και 10.000 ευρώ που δίνονται στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά για να καλύψουν το πολύ μεγάλο ύψος των ζημιών.

Παράλληλα, ζήτησε για τους επιχειρηματίες, τους πολίτες, για τους αγρότες και ειδικά για τους βαμβακοπαραγωγούς που η φετινή σοδειά τους χάθηκε στην πλημμύρα να μην δοθούν οριζόντιες αποζημιώσεις, αλλά να συγκροτηθούν κλιμάκια που θα εκτιμήσουν τις ζημιές σε όλη τους την έκταση σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωράφι, σε κάθε κτηνοτροφική εγκατάσταση και η αποζημίωσή τους να είναι ολική.

«Ο πολίτης δεν χρειάζεται φιγούρα και επικοινωνία, ούτε μεγάλα λόγια για επιτελικό κράτος, αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος που θα μπορεί να δαπανήσει για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην λήψη μέτρων για χορήγηση ρευστότητας, χαμηλότοκων δανείων και της επιστρεπτέας προκαταβολής στους πληγέντες του Νομού Καρδίτσας.

Πηγή: www.karditsalive.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης