"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Πιέσεις 5ου δημοτικου σχολείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συναντήσεις του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων  για επίλυση της  κτιριακής υποδομής της σχολικής μονάδας.

 Πιέσεις ασκεί ο Σύλλογος  Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα της σχολικής μονάδας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15/3, ο Δ/ντής του Σχολείου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ώστε να εκφράσουν την αγωνία τους και να ενημερωθούν για τα σχέδια της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσον αφορά την χρηματοδότηση της κατασκευής επέκτασης διδακτηρίου.   

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Μιχαλάκης, συγκρατημένα αισιόδοξος, μας δήλωσε ότι υπάρχει δυσκολία στη χρηματοδότηση εξαιτίας της έλλειψης πόρων και του υψηλού προϋπολογισμού που απαιτεί το έργο.

Μας δήλωσε επίσης ότι η επέκταση του διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου, εδώ και χρόνια αποτελεί προτεραιότητα της Π.Ε. Τρικάλων η οποία έβαλε τα θεμέλια με την ολοκλήρωση της μελέτης του έργου. Ωστόσο λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση του. Παρά τις δυσκολίες που βλέπει στη χρηματοδότηση του έργου, μας διαβεβαίωσε ότι θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση του κονδυλίου που απαιτείται.     

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στο χώρο του σχολείου, με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κα Παναγιώτα Δριτσέλη και κ. Χρήστο Σιμορέλη και από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Ελένη Αναστασοπούλου.  

Αφού παραδόθηκε υπόμνημα στον Υφυπουργό με αναλυτική περιγραφή  των δυσχερειών που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα και αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του θέματος μας διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε απάντηση για επίλυση ή μη του  θέματος.

Καλούμε, λοιπόν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμο Τρικκαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας, να αναλογιστούν την ευθύνη που φέρουν απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά και να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα τους το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής του 5ου Δημοτικού Σχολείου – ενός από τα μεγαλύτερα σχολεία του νομού με 250 μαθητές, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση του.

Καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου, στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο 

Σκουρλέτη, να φέρουν στο τραπέζι συζήτησης την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της επέκτασης διδακτηρίου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

 

Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων, η παροχή δημόσιας εκπαίδευσης σε αξιοπρεπείς συνθήκες και θέλουμε  τα παιδιά μας να φοιτούν σε ένα δημόσιο σχολείο που θα τους παρέχει ένα ευχάριστο, λειτουργικό και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον.

 

                                                            Με τιμή

 

                                                            Το Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων    

                                                           & Κηδεμόνων του 5ου  Δημοτικού     

                                                            Σχολείου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης