"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Πλήθος αγροτών στο φετινό αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Το Κιλελέρ για μας, δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει μουσειακή επέτειος, γιορτή, παρέλαση κουστουμαρισμένων υποτακτικών και υποστηρικτών των πολιτικών που μας ξεκληρίζουν. Συμβολίζει το ανυπότακτο πνεύμα και αγώνα για το δίκιο του λαού μας μέρος του οποίου είναι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εμπνέει τα νέα βλαστάρια της αγροτιάς, αποτελεί φάρο και οδηγό για τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες”. Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, στο φετινό εορτασμό για την 109η επέτειος της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων στο Κιλελέρ.

Μιλώντας στην εκδήλωση το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας είπε, μεταξύ άλλων, πως η εκδήλωση αποτελεί τη συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που κράτησαν 20 μέρες σε περισσότερα από 20 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μαρούδας ξεκαθάρισε επίσης, ότι “τα μπλόκα είναι μια μορφή πάλης η οποία πιέζει την κυβέρνηση και δημιουργεί αγωνιστικές διαθέσεις όχι μόνο στους αγρότες αλλά και στα άλλα τμήματα του λαού και για αυτό πολεμήθηκαν ως μορφή κινητοποίησης είτε από την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, την πολιτική της Ε.Ε αλλά και από πολλά ΜΜΕ. Μέσα σε αυτούς κάποιοι κατ όνομα συνδικαλιστές που με διάφορα τοπικά συντονιστικά που έχουν δημιουργήσει προσπαθούν να γίνουν αρεστοί και να είναι οι προνομιακοί συνομιλητές της εκάστοτε κυβέρνησης. με πρόσχημα «ότι θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος».

Ο κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας «ταλαιπωρείται» και στενάζει από τα αντιλαϊκά μέτρα, από τις αποφάσεις που παίρνονται στην Βουλή, από τα μνημόνια διαρκείας, τις συνεχείς θυσίες χωρίς αντίκρισμα και ιδιαίτερα στον δρόμο ταλαιπωρείται από τα πανάκριβα χαράτσια των διοδίων των επιχειρηματιών που πληρώνει καθημερινά και τα οποία παλεύουμε να καταργηθούν. Δεν ταλαιπωρείται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ίσα-ίσα στηρίζει τον αγώνα μας και για αυτό το λόγο οι φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό να στρέψει τον κόσμο ενάντια στους αγρότες των μπλόκων απέτυχε παταγωδώς.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, η ΝΔ που ως αντιπολίτευση ευελπιστεί να γίνει η επόμενη κυβέρνηση και ξέρει ότι θα εφαρμόσει αντίστοιχα μέτρα δεν θέλουν ένα δυνατό οργανωμένο αγροτικό κίνημα και προσπάθησαν να το αποδυναμώσουν στρέφοντας τα βέλη τους εκεί που ξέρουν ότι υπάρχουν οι συνεπείς δυνάμεις που δεν θα προδώσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους και θα ηγηθούν των κινητοποιήσεων. Την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις Ενωτικές Αγωνιστικές Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους”.

Σημειώνεται πως το παρόν στον εορτασμό πέραν του πλήθους των αγροτών, έδωσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας» Νίκος Χουντής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης