"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Πνίγουν με…δόσεις τα λαϊκά νοικοκυριά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, που «βεβαιώθηκαν» στο προηγούμενο διάστημα από το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας. Για τους εργαζόμενους, ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, όλα τα χαράτσια, που είναι αντιλαϊκά και άδικα και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν. Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς «διευκολύνσεις», οι λαϊκές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν

Τα δυσβάσταχτα χαράτσια έχουν επιβληθεί για λογαριασμό του κεφαλαίου, ενώ ο πυρήνας των αντιλαϊκών φόρων και των χαρατσιών που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων θα παραμείνουν σε ισχύ και για την επόμενη περίοδο ως μόνιμη παρακαταθήκη στον «κουμπαρά» της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Μ’ αυτό το σκοπό τα χαράτσια έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και θα ξεζουμίζουν το λαό και για τα επόμενα χρόνια.

Παρόμοια πρόταση με αυτή της κυβέρνησης έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι και αυτός αναγνωρίζει τα “μνημονιακά” χαράτσια και τα άλλα χρέη και καλεί το λαό να τα πληρώσει. Άλλωστε μέχρι 100 δόσεις προτείνει η συγκυβέρνηση –μετά από τις συζητήσεις με την τρόικα-για 84 μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται τελικά ότι όσοι ορκίζονται στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και αποδέχονται τα ευρωπαϊκά μνημόνια διαρκείας, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και την ενίσχυση του κεφαλαίου, το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι ορισμένα ψίχουλα, “ελαφρύνσεις” για την πιο ακραία φτώχεια, τη στιγμή που καλούν το λαό να συνεχίσει να “σφίγγει το ζωνάρι” και να μάθει να ζει με ακόμη λιγότερα.

Και οι «μεν» και οι «δε» αγωνιούν για την πορεία των φορολογικών εσόδων του αστικού κράτους, τα οποία με τη σειρά τους «μεταφράζονται» σε νέες ελαφρύνσεις και ενισχύσεις για το κεφάλαιο, καθώς και σε «κοινωνικά μερίσματα» ελεημοσύνης για τη διαχείριση των ακραίων φαινομένων φτώχειας.

Η λύση για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η “εκτέλεση σε δόσεις” που μας προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Μοναδική λύση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το σύνολο των λαϊκών οικογενειών είναι να οργανώσουν τους αγώνες τους για να βάλουν στην ημερήσια διάταξη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ξεκινώντας απ’ την άμεση ανάκτηση απωλειών λόγω της κρίσης.

Να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, όπως είναι :

Η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ.

Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα διανεμόμενα και μη κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΤΡΙΚΑΛΑ 23/10/2013 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης