"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πνεύμονας πρασίνου στο νέο Δημαρχείο Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νέο Δημαρχείο που θα αρχίσει σύντομα να κατασκευάζεται στο οικόπεδο και στις εγκαταστάσεις του πρώην 1ου Λυκείου Καρδίτσας, δεν συμβάλλει μόνο στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της άνετης λειτουργίας και μόνιμης στέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και στην σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση της γύρω περιοχής.

Ο σχεδιασμός του νεότευκτου δημοτικού διοικητηρίου, εκτός από σύγχρονο κτίριο, περιλαμβάνει και την περιβαλλοντική ενοποίηση του με το Παυσίλυπο.

Στο πλαίσιο της εν λόγω μελετητικής πρότασης προβλέπεται σε συνολική έκταση 4.600τ.μ., ιδιοκτησίας Δήμου Καρδίτσας, η φύτευση συνολικού εμβαδού 3.250τ.μ. περίπου και η διαμόρφωση διαδρόμων με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους.

Η πρόταση γίνεται σε συνέχεια ένταξης της πράξης στις 15/06/2018 με Α.Π.: 3523/1153/Α3 (ΑΔΑ: 6Ο84465ΧΙ8-Π7Ζ) με τίτλο «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην 1ο Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» στην πρόσκληση με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» (κωδ .πρόσκλησης 083 Α/Α ΟΠΣ 2419,13/11/2017) του Ε.Π Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία.

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της πράξης αφορά οικοδομικές εργασίες, εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και Η/Μ εργασίες στο κτίριο και επιπροσθέτως για την λειτουργία του κτιρίου με τη νέα του χρήση ως Δημαρχείο, προβλέπεται τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού. Παράλληλα ωστόσο, προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης Περιβάλλοντα Χώρου στην Βόρεια Πλευρά του Οικοπέδου. Όσον αφορά την Νότια πλευρά του οικοπέδου η πράξη περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης σιδηροθυρών της αυλής και όλων των κιγκλιδώματων από την υφιστάμενη πέτρινη περιτοίχιση, καθώς και τμημάτων αυτής για να υπάρχει αισθητική ενοποίηση με το άλσος Παυσιλύπου και ελεύθερη πρόσβαση από τους δημότες.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του Περιβάλλοντος Χώρου του Νέου Δημαρχείου στη νότια πλευρά, δεν συμπεριλαμβάνονται στην ήδη ενταγμένη πράξη «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην 1ο Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικάλυψη έργου.

Να σημειωθεί ότι το έργο: «Επανάχρηση Δημοτικού Κτιρίου (πρώην 1ο Λύκειο) για μετεγκατάσταση και λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας» είναι στην διαδικασία της δημοπράτησης με συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου 24 μήνες.

Εκτιμώμενη ημερομηνία πλήρους ωρίμανσης για ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ορίζεται ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους, ενώ η διάρκεια υλοποίησης είναι έξι μήνες. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ.

Karditsalive.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης