"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη μένουν εκτός Βουλής – Όλα τα ονόματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σοβαρές ανατροπές στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με πρωτοκλασάτα στελέχη να μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Η είσοδος στη Βουλή του Βασίλη Λεβέντη αλλά και η αποτυχία, όπως όλα δείχνουν, της ΛΑΕ να περάσει το όριο του 3%, αφήνουν εκτός πολιτικά στελέχη όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης και η Νάντια Βαλαβάνη.

Στην Α’ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ -με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα- φαίνεται να χάνει μια έδρα με τον Χριστόφορο Βερναδάκη να μένει εκτός. Η έδρα πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων  και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Από την Α Αθήνας εκτός της νέας Βουλής μένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς η ΛΑΕ δεν φαίνεται να περνά το κατώφλι της Βουλής.

Στην Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ διατηρούν τις έδρες  ενώ από το Ποτάμι χάνει 2 έδρες και μένουν εκτός ο Γιώργος Αμυράς και η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Από την Β’ Αθήνας μένουν εκτός οι Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος της ΛΑ.Ε.

Στην Β’ Πειραιά, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα χάνει μια έδρα η Χρυσή Αυγή και μένει εκτός ο Γιάννης Λαγός. Η έδρα  πάει στην Ένωση Κεντρώων και στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Στο υπόλοιπο Αττικής μια έδρα χάνει η ΝΔ και θα βρεθεί με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα εκτός ο Θανάσης Μπούρας. Η έδρα πάει στην  που πάει στην Ε.Κ. και στον Δημήτρη Καβαδέλλα.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα η οποία πηγαίνει στην Ε.Κ και εκλέγεται ο Βασίλης Λεβέντης ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια έδρα με την Ευγενία Αγοραστούδη να μπαίνει με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στη Βουλή.

Το κατώφλι της Βουλής φαίνεται να περνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης που δεν είχε εκλεγεί τον Ιανουάριο αφού η ΧΑ χάνει έδρα στην Αργολίδα και την κερδίζει το ΠΑΣΟΚ.

Η ΧΑ χάνει επίσης έδρα στην Αχαΐα η οποία πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ και την Φώφη Γεννηματά.

Πέντε βουλευτές Επικρατείας μπαίνουν στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα οι Γιάννης Δραγασάκης,  Θεανώ Φωτίου,  Νίκος Κοτζιάς, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Γαβρόγλου

Τρείς από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα οι Θόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης  Σταμάτης,  Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Από έναν βουλευτή Επικρατείας εκλέγουν ΧΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι  Χρήστος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και η Αλέκα Παπαρήγα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης