"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Ποιοι θα είναι οι υπουργοί του Τσίπρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γεγονός είναι η συμπλήρωση του κυβερνητικού παζλ, με τις επίσημες ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο να αναμένεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν ήδη τα πρώτα τηλεφωνήματα στους νέους υπουργούς, των οποίων η παρουσία στο σχήμα οριστικοποιήθηκε, μετά από έντονες διεργασίες και διάφορες καραμπόλες.

Η οριστικοποίηση ωστόσο της σύνθεσης θα γίνει το πρωί της Τρίτης, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις. Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου θα γίνει σήμερα, λίγο μετά τις ανακοινώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπως και του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Υπουργείο Υγείας. Για το Υγείας ακούγεται και το όνομα του Ρεθυμνιώτη Ανδρέα Ξανθού στη θέση του αναπληρωτή υπουργού.

Την ευθύνη του οικονομικού κύκλου αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης, με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο Γιώργος Σταθάκης θα έχει κορυφαίο πόστο στο οικονομικό επιτελείο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πηγαίνουν ο Νίκος Κοτζιάς και η Νάντια Βαλαβάνη, με τον Νίκο Χουντή να συζητείται έντονα για ρόλο επί των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος με αναπληρωτή τον Θοδωρή Δρίτσα.

Υπουργός Επικρατείας τοποθετείται ο Νίκος Παππάς.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει πιθανότατα ο Νίκος Ξυδάκης.

Στο Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα βρεθεί μάλλον ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προοριζόταν για τον Αριστείδη Μπαλτά, σύμφωνα με τις τελευταίες διεργασίες.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν ανάμεσα στην Ράνια Αντωνοπούλου και τον Δημήτρη Στρατούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης