"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Ποιοι «τα παίρνουν», ποιοι «τα δίνουν» και ποιοι μένουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Από την Υγεία μέχρι τα εξοπλιστικά ακούμε χρόνια τώρα πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. Αυτό που συζητιέται συνήθως, βέβαια, είναι ποιοι και αν «τα παίρνουν», «ποιοι λαδώνονται».

Εμείς λέμε αυτοί που «τα παίρνουν» κι έχουν βάλει το δάχτυλο (ή το χέρι ολόκληρο μέχρι μέχρι τον ώμο) στο μέλι να πάνε μέσα, όσο πιο μέσα γίνεται.

Λέμε, όμως, και κάτι άλλο: Θα μας απαντηθεί, εκτός από το «ποιοι τα παίρνουν», και «ποιοι τα δίνουν» και γιατί «τα δίνουν»; 

Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι όταν υπάρχει κάποιος που «τα παίρνει» χρειάζεται κάποιος που «τα δίνει». Κι αυτός που «τα δίνει» κάποιο κέρδος θα έχει για τα «δώσει», αφού θα βγάλει περισσότερα θα του περισσεύουν για να γίνει η «δουλειά» του.

Για τα άλλα, για εκείνα που… δεν είναι σκάνδαλα, αφού σύμφωνα με το νόμο υπάρχει και το υπερκέρδος σε εκείνες τις καλές μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές που είναι μέσα για μέσα και στην Υγεία και στα εξοπλιστικά και παντού, να πούμε; Όχι,ε;

Αυτά είναι κομμουνιστικά θα  σχολιάσουν με ευκολία οι ξύπνιοι της «αγοράς»

Ας μας πούνε, τότε, «ποιοι τα δίνουν» και μετά, αν έχουν και την ευγενή καλοσύνη ας βρούνε και το ποσοστό εκείνων που «τα πήραν» παράνομα κι εκείνων που «τα πήραν» νόμιμα.

Εμείς, πάντως, θα επιμείνουμε σε αυτά τα κομμουνιστικά που δεν αρέσουν στους ξύπνιους της «αγοράς»:

Η πραγματικότητα που εξελίσσεται για μια ακόμα φορά είναι φωτογραφία της ίδιας της σήψης του αστικού πολιτικού συστήματος. Είναι προϊόν του ταξικού χαρακτήρα του, της εφαρμογής μιας πολιτικής που ευνοεί την εμφάνιση τέτοιου είδους σκανδάλων. Τα φαινόμενα διαφθοράς τα παράγει και τα αναπαράγει ο ίδιος ο καπιταλισμός. Τα γεννά το κοινωνικο-οικονομικό εκείνο σύστημα που έχει απόλυτο θεό του το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το σύστημα υπηρετούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια εναλλάσσονται στο «τιμόνι» της εξουσίας.

Η πολιτικής τους αναπόφευκτα διαπλέκεται με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και με εκείνους τους μηχανισμούς της διαπλοκής που είναι στημένοι γύρω και μέσα σ’ αυτά.

Πότε – πότε κάποιοι πιάνονται στα πράσα. Καταδικάζονται και ορισμένοι τιμωρούνται. Ωστόσο τα γρανάζια του συστήματος μένουν ανέπαφα. Συνεχίζουν να λειτουργούν.

Και αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε τη Siemens που συνεχίζει να κάνει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο.

Kαι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε τη Novartis που συνεχίζει να προμηθεύει με φάρμακα το δημόσιο σύστημα υγείας.

Και αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε τις πολυεθνικές των όπλων που ακόμα πουλούν όπλα στο ελληνικό κράτος…

Έτσι, λοιπόν,  ακόμα και αν μας πουν λοιπόν «ποιοι τα δίνουν» δεν πρόκειται ποτέ να τους καταδικάζουν πραγματικά, γιατί τότε θα έπρεπε να …καταγγείλουν το σύστημα που υπηρετούν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχετε δίκαιο!
    Αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς υπάρχουν μόνο στον καπιταλισμό,
    Στον κομμουνισμο δεν υπάρχουν.
    Οι ολιγάρχες της πρωην ΕΣΣΔ, ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανια πέθαναν άφραγκοι.
    Όπως και οι διάφοροι έλληνες σοσιαλιστες υπουργοι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από την ΚΝΕ και γαλουχήθηκαν στς κομμουνιστικά ιδεώδη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης