"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πολιτική και δημοσιογραφική σαπίλα…

lafarm

Σχετικά άρθρα


Xρήστος Μπεχλιβάνος : Ξαφνικά
 μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και την ανακοίνωση των ποινών, για ένα «κόμμα» που αποδείχθηκε και στις δικαστικές αίθουσες πως λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, επανέρχονται με νέο ρόλο εκείνοι που είχαν «αγκαλιάσει» το ναζιστικό μόρφωμα. Επανέρχονται με αντιφασιστικές κορώνες! Και είναι οι ίδιοι, οι γνωστοί  πολιτικοί και δημοσιογράφοι που «εκτελούσαν» εντολές και φρόντιζαν να εξωραΐσουν την εικόνα του ναζιστικού «κόμματος».

Λίγες οι εξαιρέσεις, όπως γράψαμε και στο σημείωμα του προηγούμενου φύλλου. Και πολλοί και γνωστοί όσοι έβαλαν πλάτη στη Χρυσή Αυγή, φιλοξένησαν συνεντεύξεις, τους υποδέχθηκαν στα γραφεία τους, τους τίμησαν με σχόλια, τους φιλοτέχνησαν το …κοινωνικό προφίλ στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων. Όσο και να θέλουν να ξεχάσουν εκείνες τις «επιτυχίες» τους δυστυχώς γι’ αυτούς έμειναν τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής και για τους πολιτικούς και για τους δημοσιογράφους.

Σήμερα που οι πρωτεργάτες της Χρυσής Αυγής πήραν το δρόμο της φυλακής, εκείνοι που ήταν υποστηρικτές τους τα πρώτα χρόνια τους …ξέχασαν και άρχισαν τη νέα σπέκουλα με ποιο Ποινικό Κώδικα θα πήγαιναν στη φυλακή περισσότερα χρόνια! Και να τα πρωτοσέλιδα με τις ποινές και να οι «αντιφασιστικές» κορώνες από τους υποκριτές της σύγχρονης ιστορίας. Ευτυχώς, που ακόμη και γι’ αυτούς υπάρχουν τα ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου που δεν θέλουν να θυμούνται.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι σημερινές μέρες δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή που η εγκληματική οργάνωση ήταν ισχυρή και είχε πολιτικά και δημοσιογραφικά ερείσματα σχεδόν παντού. Γραφεία ακόμη και στη Βουλή, οικονομικούς πόρους, συμβούλους, οδηγούς και αυτοκίνητα που πλήρωνε ο ελληνικός λαός! Και γι’ αυτούς τους λόγους η δικαστική απόφαση έχει μεγαλύτερη αξία.https://55b3a67965b693009a60420152a595b9.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Μπορεί η απόφαση της Δικαιοσύνης να είναι ιστορική και να στέλνει μετά από πολύχρονη δικαστική διαδικασία ένα «κόμμα» στη φυλακή και να ‘ναι μια γιορτή για τη Δημοκρατία, ωστόσο η πολιτική και δημοσιογραφική σαπίλα διαχέεται παντού και σήμερα… Ευτυχώς υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία.

Οι δικαστές ολοκλήρωσαν ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο σε όγκο έργο, γεμάτο γραφειοκρατικά κι όχι μόνο εμπόδια. Και κατάφεραν να σπάσουν το απόστημα. Κατάφεραν να ξεπεράσουν τη σαπίλα και να αποδείξουν πως ένα κόμμα ήταν στην πραγματικότητα μια εγκληματική οργάνωση! Ένα «κόμμα» με μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους! Με τα τάγματα εφόδου να έχουν σχεδόν καθημερινή προβολή από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου.

Σήμερα, οι ίδιοι υποκριτές προσπαθούν ξανά με επικοινωνιακά τρικ να ξεπλύνουν όλους εκείνους που στήριξαν το ναζιστικό μόρφωμα. Στην εποχή μας δεν «ξεπλένονται» όλα πια. Ευτυχώς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης