"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ποτέ την Κυριακή … εκτός από τις οκτώ Κυριακές που προβλέπει ο Νόμος

lafarm

Σχετικά άρθρα

00

Καμία Κυριακή πέραν των οχτώ που προβλέπει ο Νόμος να μην ανοίγουνε τα εμπορικά καταστήματα στο Νομό Τρικάλων. Αυτή ήτανε η απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει δώσει τις κατευθύνσεις σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες της Θεσσαλίας να συνεργαστούνε με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε όλοι μαζί, φορείς και Περιφέρεια να συναποφασίσουν για το άνοιγμα των Κυριακών. Η προσπάθεια αυτή που κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης απέσπασε θετικά σχόλια από όλους τους φορείς, οι οποίοι τόνισαν ότι με αυτό τον τρόπο αποφασίζει η τοπική κοινωνία και οι εμπλεκόμενοι φορείς.
00
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της απόφασης που πρέπει να ληφθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2015 για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Παρόντες στη σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Τσίγκας και Μπάρδας, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Τρικάλων, Πύλης, Καλαμπάκας και Οιχαλίας, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, των Ομοσπονδιών ΕΒΕ Τρικάλων, Φαρκαδόνας και Γόμφων, του Συλλόγου Εμπόρων – Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Τρικάλων, του Συλλόγου Επαγγελματιών, Ξενοδόχων ορεινού όγκου Ελάτης και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και αποφασίστηκε να μην υπάρχει εκτός των οχτώ Κυριακών που προβλέπει ο Νόμος, καμία άλλη Κυριακή που να επιτρέπει το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων Νομού Τρικάλων κ. Πέτρος Τζήκας δήλωσε: “Εμείς ως Σωματείο είμαστε κάθετα αντίθετοι όχι μόνο στο άνοιγμα των Κυριακών πέραν του Νόμου, αλλά και αυτών που προβλέπει ο Νόμος. Είμασε όλοι σύμφωνοι να μην πάμε σε άνοιγμα πέραω των οχτώ Κυριακών, αλλά με αγώνα να καταργήσουμε και αυτές τις οχτώ που προβλέπει ο Νόμος”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων δήλωσε: “Ήτανε μια ουσιαστική συνάντηση με την προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης να υπάρχει κοινό αίτημα για την μη απελευθέρωση της Κυριακής. Αυτό είναι μια προσπάθεια των πολυεθνικών εταιρειών. Εμείς σαν ΕΒΕ Τρικάλων βάζουμε το ζήτημα να υπάρχει μια Κυριακή και να επανέλθει το παλιό καθεστώς που υπήρχε, η Αντιπεριφέρεια και ο Δήμος σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους, με τις Ομοσπονδίες ΕΒΕ και τους εργαζόμενους να αποφασίζουν όταν υπάρχει κάποιο ζήτημα όπως σε εμάς ο “Μύλος των Ξωτικών” να ανοίξουμε. Μόνο σε τοπικό επίπεδο και πάντα με απόφαση της τοπικής κοινωνίας”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Μπλουγούρας τόνισε ότι “μαζευτήκαμε για το αυτονόητο την μη επέκταση των οχτώ κυριακών στην περιοχή μας. Με αυτή τη συνάντηση αποφασίζει η τοπική κοινωνία και αυτό πράττει ο Αντιπεριφερειάρχης να συμφωνήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ότι δεν θέλουμε καμία επιπλέον κυριακή. Ήδη οι 8 κυριακές είναι υπερβολικές και να διαπραγματευτούμε με τη νέα κυβέρνηση αν είναι δυνατόν να μειωθούν σε μία ή δύο και η τοπική κοινωνία να αποφασίζει αν αυτό χρειάζεται και πότε”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε ότι όλοι μαζί αποφασίσαμε να μην υπάρχει καμία Κυριακή πέραν των οχτώ που αναφέρει ο Νόμος που να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει δώσει τις κατευθύνσεις του σε όλους τους Αντιπεριφερειάρχες να συνεργαστούνε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να συναποφασίσουμε ότι δεν χρειάζεται καμία άλλη Κυριακή πέραν αυτών που αναφέρονται στο Νόμο να είναι ανοιχτά τα εμπορικά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης