"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Πού θα σταθμεύουν λεωφορεία ιδιωτικών εταιρειών στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η δραστηριοποίηση τεσσάρων νέων εταιρειών με αντικείμενο την πραγματοποίηση καθημερινών διαδρομών από την Καλαμπάκα προς τα Μετέωρα κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας.

Στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τα αιτήματα για τον ορισμό χώρων στάσεων για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών από τρεις εταιρείες, για τις οποίες ορίστηκαν τα εξής σημεία, που θα είναι κοινά τόσο για τις εν λόγω εταιρείες, όσο και για μελλοντικές:

Επί της οδού Τρικάλων στο ύψος του Ξενοδοχείου Διβάνη και στο ύψος της Πλατείας Ρήγα Φεραίου (από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας) και επί της οδού Καστρακίου στο ύψος του Μουσείου.

Η πρόταση, που αφορούσε στις εταιρείες T.G.S., Meteora Marketing Enterprise & Tour On Time M.I.K.E. και Ξενοδοχειακή Τρικάλων Α.Ε. (θυγατρική του ΚΤΕΛ) έγινε από τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας κ. Αθανάσιο Σινάνη και αφού βρήκε σύμφωνους τους δύο συμβούλους της συμπολίτευσης κ. Νανά Μπρέντα και κ. Φώτη Καραθανάση. Διαφώνησαν από την Αντιπολίτευση οι κ.κ. Λεωνίδας Σακελλαρίδης και Βασίλης Τσαρούχης.

Ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας τόνισε ότι με την απόφασή του το συμβούλιο συμβάλλει στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των εταιρειών και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμπάκας.

Οι κ. Σακελλαρίδης και Τσαρούχης δεν συμφώνησαν με την πρόταση του Προέδρου για τη δημιουργία θέση στάσης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου, σε περίπτωση που τα ανοικτού τύπου νέα λεωφορεία επιχειρήσουν να σταθμεύσουν εκεί κινούμενα με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

Ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι κάθε όχημα πρέπει να κινείται σύμφωνα με τον ΚΟΚ και ότι τέτοια κίνηση θα αποτελεί παράβαση, αφού θα βρίσκεται στο αντίθετο σημείο, όπου θα παρκάρουν τα εν λόγω λεωφορεία μόνο εφόσον κινούνται με κατεύθυνση την έξοδο της πόλης προς τα Τρίκαλα. Η απόφαση αφορά μόνο σε λεωφορεία ανοικτού τύπου, ενώ η αίτηση μίας εταιρείας για κλειστού τύπου απορρίθηκε (απαγορεύονται από τον νόμο).

Μία ακόμη επιχείρηση, που προτίθεται να κάνει δρομολόγια με τρενάκι ζητούσε χορήγηση άδειας για το θέμα της βατότητας της οδού, και αποφασίστηκε το αίτημα να παραπεμφθεί αρμοδίως στην Τεχνική Υπηρεσία.

Το συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Καλαμπάκας για τη δημιουργία τριών ακόμη σημείων, όπου θα σταθμεύουν τα οχήματά τους. Πρόκειται για την Πλατεία Ρήγα Φεραίου (στην πλευρά της Εθνικής Τράπεζας), στην Πλατεία Δημουλά (όπου υπάρχει η εσοχή επί της οδού Τρικάλων) και στην οδό Τρικάλων στο ύψος της νησίδας πριν από τους φωτεινούς σηματοδότες (Διβάνη).

Ο Πρόεδρος κ. Σινάνης σημείωσε ότι με τις νέες πιάτσες θα ανέβει ο τζίρος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και συγχρόνως θα εξυπηρετούνται σαφώς καλύτερα οι επισκέπτες και οι δημότες.

Το Σωματείο εκπροσώπησαν στη συνεδρίαση ο Πρόεδρός του κ. Κώστας Χασιώτης και ο Αντιπρόεδρος κ. Φώτης Μπάτσιος.

Για τις θέσεις των ΤΑΞΙ αποφασίστηκε να καθοριστούν, σύμφωνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν στα σημεία.

Το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στην αίτηση της Ευφρ. Τούλα, ενώ παρέπεμψε στην Τεχνική Υπηρεσία καταγγελία δημοτών για καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή ΛΑΟΣ.

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, μια που όπως είναι γνωστό ο ρόλος της Δημοτικής Κοινότητας είναι να γνωμοδοτεί επί των θεμάτων.

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης