"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Προανακριτική Novartis: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση – Αρνήθηκαν να αποχωρήσουν Πολάκης-Τζανακόπουλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν καν αρχίσει τελείωσε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Στην αίθουσα προσήλθαν κανονικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Παρά την εξαίρεσή τους που αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, παρευρέθησαν στις εργασίες της Προανακριτικής.

Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, κ. Μπουγά, να αναβάλλει τη συνεδρίαση γιατί αρνούνταν να αποχωρήσουν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα εκκινήσουν όταν αυτή θα έχει νόμιμη σύνθεση, φέρεται πως είπε, ο κ. Μπούγας.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής έχει ζητήσει την εξαίρεση των δύο πρώην υπουργών καθώς είναι θα είναι μάρτυρες.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε κάνει ξεκάθαρο στον ΣΥΡΙΖΑ ότι από την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προχώρησε στην αντικατάστασή τους η επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της χωρίς τους δύο βουλευτές του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΠτΒ είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ορίσει τους δύο βουλευτές που θα αντικαταστήσουν τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο στην ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.

«Το αίσθημα ευθύνης, δεν μου επιτρέπει να συμπράξω στην υπονόμευση του Κοινοβουλίου και στην απαξίωση του κοινοβουλευτικού έργου», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, αρνούμενος να αντικαταστήσει τους δύο βουλευτές.

«Η προανακριτική θα προχωρήσει ως έχει»

Μετά τη θέση που πήρε ο κ. Τσίπρας, ο ΠτΒ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι από την στιγμή που ο κ. Τσίπρας «του αναγνωρίζει» την ευθύνη και ο ίδιος «δεν θέλει να δώσει λύση», τότε «την αναλαμβάνει εκείνος» και θα ενημερώσει, την Πέμπτη, την Επιτροπή, προκειμένου να προχωρήσει τις εργασίες της.

«Δεν είναι δυνατόν, μια διαδικασία προδικασίας να μην έχει μέσα την διαδικασία της εξαίρεσης. Είναι στοιχειώδης κανόνας η εξαίρεση, καθώς διασφαλίζει την αμεροληψία όσων έχουν καθήκοντα προανακριτικού υπαλλήλου», είχε αναφέρει επίσης ο κ. Τασούλας.

Απαντώντας στο ερώτημα, τί θα συμβεί εφόσον επιμείνουν οι δύο βουλευτές, που εξαιρούνται, να μην αποχωρούν, ο κ. Τασούλας είπε πως αυτό θα το χειριστεί καταρχήν το προεδρείο και κατόπιν, εάν χρειάζεται, θα υπάρξει συνεννόηση. Τόνισε ταυτοχρόνως, ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει, διότι «το κύριο ζήτημα σε αυτή την υπόθεση δεν είναι το διαδικαστικό, αλλά να βρεθεί η αλήθεια κι αυτά τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα».

«Αυτό είναι το μείζον. Δεν θα σπαταλήσουμε τη ζωή μας με τα διαδικαστικά. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια νομική διαφωνία. Οι νομικές διαφωνίες λύνονται. Έτσι και θα λυθεί και το ζήτημα αυτό, κάποια στιγμή αργότερα από το δικαστικό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης