"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Προκαταρκτική για τη ρύπανση στον Βόλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προκαταρκτική έρευνα ζήτησε αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, για την ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη στις 29 Αυγούστου 2019.

Με την προκαταρκτική, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ζητείται να προσκομιστούν επιπλέον υπηρεσιακά έγγραφα, εκτός από τα πορίσματα του Κλιμακίου Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που επισυνάφθηκαν στη μήνυση, ενώ θα διερευνηθεί αν υφίσταται το αδίκημα της ρύπανσης περιβάλλοντος.


Η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη είχε καταθέσει μήνυση κατά της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ και της Χαλυβουργίας Βόλου με βάση τα πορίσματα από το Κλιμάκιο Ελέγχου Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και μετά από συνεχείς ελέγχους από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας που ξεκινούν πριν σχεδόν ένα έτος.

Η μηνυτήρια αναφορά αφορούσε τον έλεγχο των δύο βιομηχανιών, της Χαλυβουργίας και της ΑΓΕΤ, με βάση τα πρακτικά ελέγχων που έχουν κοινοποιηθεί από το ΚΕΠΠΕ και η κα Κουνδρίνη τόνισε ότι θα το κρίνει ο Εισαγγελέας εάν έχουν διαπιστωθεί υπερβάσεις.

Όπως είχε δεσμευτεί, η Περιφέρεια έχει σε εγρήγορση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να προστατευτεί η πόλη, ενώ είχε τονίσει ότι η Περιφέρεια συνεχίζει και ζητά με την πολιτική της θέση (απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αύγουστος 2019) για τρίτη φορά την άρση της καύσης του RDF, κάτι που ζητήθηκε από τον Νοέμβριο του 2017 και τον Απρίλιο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης