"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Προς αναζήτηση λύσεων για το Κηπάκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παν. Θεοφανόπουλο, προκειμένου ο Οργανισμός να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα της διάβασης του Κηπακίου, ήταν η πρόταση και το αποτέλεσμα της πρωινής σύσκεψης στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Εχοντας προηγηθεί μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κατοίκους και τον εργολάβο του νέου, δυτικού περιφερειακού της πόλης των Τρικάλων, η συζήτηση στο Δημαρχείο ασχολήθηκε με τα επί της ουσίας. Και συγκεκριμένα, όπως σαφώς ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημ. Παπαστεργίου, με την προστασία της ανθρώπινης ζωής και με την ανάγκη εφαρμογής δύο, ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι οποίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να διατηρηθεί η υπάρχουσα διάβαση στον οικισμό των Τρικάλων, σε αντίθεση με τον σχεδιασμό – στο πλαίσιο κατασκευής του περιφερειακού δακτυλίου – για κλείσιμό του και για μεταφορά των υλικών της διάβασης στη νέα διάβαση. Όμως, αυτός ο σχεδιασμός δεν λαμβάνει υπ’ όψιν καμία πραγματική ανάγκη των κατοίκων του οικισμού, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι.
Στη σύσκεψη ακούστηκαν απόψεις για ευθύνη του Δήμου. Όμως ο κ. Παπαστεργίου με έμφαση τόνισε ότι επί μήνες η κατάσταση παρέμενε ανεπίλυτη, με τον ΟΣΕ να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην κάνει κάποια κίνηση. Με παρόντα τον κ. Χρ. Μιχαλάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, ο οποίος έθετε το ζήτημα των πληρωμών που αναγκάζεται να κάνει η Περιφέρεια, και την υπάλληλο κα. Καρρά, να θέτει νομικά ζητήματα, οι κάτοικοι είχαν έντονες κάποια στιγμή αντιπαραθέσεις.
Η επιμονή του Δημάρχου για την ανάγκη πραγματοποίησης άμεσα της σύσκεψης με τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη, τον εργολάβο, τους κατοίκου και τον πρόεδρο του ΟΣΕ, στην Αθήνα, οδήγησε σε συμφωνία, με τον παρόντα κ. Παπαθανασίου από τον συνδυασμό «Φυσάει Κόντρα» να έχει παρόμοια άποψη.
Ο κ. Παπαστεργίου πάντως υπενθύμισε ότι το ζήτημα παραμένει χωρίς λύση επί μήνες, με τον ΟΣΕ να μη δείχνει ενδιαφέρον, την ώρα που οι κάτοικοι αγωνιούν και ο ίδιος οφείλει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Η όλη κατάσταση αναμένεται να λυθεί με τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί. Κοινή πεποίθηση όλων, ότι η άμεση σύγκλησή της, το αργότερο εντός εβδομάδας, θα είναι η ευκαιρία να λυθεί το χρόνια αυτό πρόβλημα

siskepsi-kipaki

siskepsi-kipaki2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης